Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Mell Lazarus

Ο δημιουργός των Miss Peach και Momma

Έφυγε από τη ζωή, πριν λίγες μέρες, ο βετεράνος σκιτσογράφος Mell Lazarus, πλήρης ημερών, στα 89 του, από επιπλοκές στην υγεία του λόγω της νόσου Αλτσχάιμερ.

Γεννηθείς το 1927 στο Brooklyn, ο Mell σχεδίαζε από μικρός και ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του στα 20, ως υπάλληλος της βραχύβιας Toby Press. Το 1957, θα δημιουργήσει το πιο γνωστό του χαρακτήρα, την ταλαίπωρη δασκάλα Miss Peach, πρωταγωνίστρια του ομώνυμου comic strip, το οποίο διήρκεσε μέχρι το 2002, με τον Lazarus Να βραβεύεται δις με το βραβείο του καλύτερου comic strip σε εφημερίδα στην κατηγορία χιούμορ, από τη National Cartoonists Society, καθώς και με το Reuben Award ως ο Outstanding Cartoonist of the Year. Επίσης, το 1970 θα δημιουργήσει το δεύτερο πιο γνωστό του comic strip, MOMMA, εμπνευσμένο από τη μητέρα και τη θεία του, ενώ συνέγραψε και δύο νουβέλες.

crmom160426

Διετέλεσε πρόεδρος της National Cartoonists Society, για δύο συνεχόμενες θητείες, από το 1989 μέχρι το 1993 και φέτος το Γενάρη τιμήθηκε με το National Cartoonists Society Medal of Honor.