The Man Who Shot Lucky Luke

Μια πιο σκοτεινή και ρεαλιστική απεικόνιση του γνωστού ήρωα

Ο αγαπημένος χαρακτήρας Lucky Luke έκλεισε φέτος, τα 70 του χρόνια και με αφορμή αυτή την επέτειο, η Lucky Comics ετοίμασε μια σειρά από καλούδια για τους μικρούς και μεγάλους fans του! Ίσως το πιό ενδιαφέρον απ’ όλα, να είναι το comic με το οποίο θα ασχοληθούμε στο παρόν review.

To THE MAN WHO SHOT LUCKY LUKE είναι ένα από τα δύο νέα άλμπουμ που ανακοινώθηκαν και από τα πρώτα previews και τις εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, έγινε ξεκάθαρο πως θα ξέφευγαν από το συνηθισμένο στιλ των comics του Lucky Luke. Δεν πρέπει να παραλείψουμε πως τα άλμπουμ αυτά δεν θα αποτελούν μέρος των περίπου 70 τίτλων του γνωστού καουμπόι, αλλά λειτουργούν ως αυτόνομες ιστορίες. Και πρέπει να ομολογήσω πως, από τις πρώτες κιόλας σελίδες, γίνεται αντιληπτό στον αναγνώστη, πως τέτοιο Lucky Luke δεν έχει ξαναδιαβάσει!

Αν και ο Morris, ο δημιουργός του χαρακτήρα, στις πρώτες περιπέτειες του ήρωα, μας παρουσίασε τον μοναχικό καουμπόι σαν έναν σκληροτράχηλο τύπο, με τα χρόνια η εικόνα του άλλαξε. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά και ο René Goscinny, που εισήγαγε έναν κωμικό αέρα στις ιστορίες, κάνοντάς τες πιο family friendly. Ξεχάστε, όμως, ό,τι ξέρατε! Ο Matthieu Bonhomme, που γράφει και σχεδιάζει το THE MAN WHO SHOT LUCKY LUKE, είχε δηλώσει πως θα μας δώσει έναν πιο σκοτεινό Lucky Luke! Και αυτό ακριβώς κάνει!

Ο φτωχός και μόνος καουμπόι φτάνει στην Froggy Town. Μια πόλη που αποτελείται κυρίως από χρυσοθήρες και απαγορεύονται τα όπλα. Στη συγκεκριμένη πόλη, φαίνεται πως κάνει κουμάντο η οικογένεια Bone, της οποίας τόσο ο πατέρας αλλά και οι γιοι φαίνεται να έχουν σημαντική δύναμη και είναι αξιοσέβαστοι μεταξύ των μελών της κοινότητας. Τα πράγματα, όμως, περιπλέκονται, όταν μια περίεργη αιματηρή ληστεία καθώς και σημαντική έλλειψη προϊόντων, προβληματίζουν τους κατοίκους της Froggy Town.

_WhoKilledLuckyLuke_scanslationanonymous__0005

Όπως καταλάβατε, το σενάριο της ιστορίας είναι άκρως ενδιαφέρον! Ο Matthieu Bonhomme μας δίνει ένα ατμοσφαιρικό western, το οποίο σκεπάζεται από αρκετό μυστήριο και ο αναγνώστης, χωρίς να το καταλάβει, διαβάζει όλο και περισσότερο, προκειμένου να μάθει τι θα συμβεί παρακάτω! Οι χαρακτήρες που συναντάμε έχουν προσωπικότητα, ενώ ο Lucky Luke είναι πιο σκοτεινός και σοβαρός από ποτέ! Είναι, μάλιστα, μια ιστορία που περιέχει αρκετή βία, ενώ το χιούμορ, αν και δίνεται με το σταγονόμετρο, είναι πετυχημένο όπου υπάρχει.

Όσον αφορά στο σχέδιο, ο Bonhomme κάνει εκπληκτική δουλειά! Η δουλειά του φαίνεται και είναι πολύ προσεγμένη, ενώ ακόμα και η όψη του Lucky Luke έχει αλλάξει προς το ρεαλιστικό. Βέβαια, το πρόσωπο του Luke θυμίζει πολύ Ασιάτη, αλλά το συνολικό αποτέλεσμα με έκανε όχι μόνο να το παραβλέψω, αλλά να το βρω και ταιριαστό!

Προσπαθώ να βρω κάποιο αρνητικό στην ιστορία και δεν μπορώ να βρω κανένα! To THE MAN WHO SHOT LUCKY LUKE με εντυπωσίασε αναπάντεχα! Είναι μια καλογραμμένη, φρέσκια και εικαστικά όμορφη ιστορία, που επαναπροσδιορίζει τον μύθο του ήρωα. Ο Matthieu Bonhomme μας έδωσε μια μοντέρνα εκδοχή ενός προσωπικά αγαπημένου χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο να παραλείψει κλασσικά στοιχεία που σκιαγραφούν τον φτωχό και μόνο καουμπόι. Χωρίς υπερβολή, είναι ο Lucky Luke που περίμενα όλα αυτά τα χρόνια να διαβάσω! Αν δεν του έχετε ρίξει μια ματιά, κάντε το! Σίγουρα θα το διαβάσετε πιο γρήγορα και από την σκιά σας!