The Flash: Rebirth #1

Μήπως θα ήταν προτιμότερος τίτλος το DC: Rebirth #1 Companion;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Flash: Rebirth #1

WriterJoshua WilliamsonArtistCarmine Di GiandomenicoPublisherDC Comics

O κανόνας θέλει, κάθε φορά που έχουμε ένα major event στο DC Universe, να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας στον τίτλο του Flash. Αυτός είναι, άλλωστε, που διαθέτει δυνάμεις ικανές να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας (βλέπε FLASHPOINT) ή να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους για απειλές που δεν έχουν καν φανταστεί (βλέπε CRISIS ON INFINITE EARTHS).

Έτσι και στο REBIRTH, ο Flash αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο (όπως, άλλωστε, και ο Wally West, που ήδη ξεκίνησε τη ροή της ιστορίας). Αλλά προς το παρόν, απλά ερευνά εκείνη τη μυστήρια κονκάρδα με τον Batman. Και δε γίνονται και πολλά περισσότερα στο comic.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του THE FLASH: REBIRTH #1 είναι ότι είναι εξαιρετικά φιλικό και προς τους νέους αναγνώστες. Αφιερώνει σελίδες ολόκληρες στο να συστήσει από την αρχή τον Barry Allen και το alter ego του, ενώ παράλληλα ξαναδείχνει και επεκτείνει λίγο τα γεγονότα του DC UNIVERSE: REBIRTH #1, ώστε να μη χαθούν όσοι δεν το έχουν διαβάσει. Αυτό, βέβαια, μπορεί να αποδειχθεί μειονέκτημα για τους παλαιότερους αναγνώστες και για όσους έχουν διαβάσει το εν λόγω τεύχος, γιατί ελάχιστα νέα πράγματα θα τους απασχολήσουν.

Το τεύχος, πάντως, όσο κι αν δε μας προσφέρει πολλά νέα στοιχεία, είναι απολαυστικό. Ο ρυθμός του και τα όσα μας δείχνει είναι καλά υπολογισμένα, ενώ και το σχέδιο του Carmine Di Giandomenico μοιάζει ιδανικό για τον Flash, ακόμη και στις περιπτώσεις που ο πρωταγωνιστής μοιάζει λίγο… ξεχειλωμένος στις κινήσεις του.