Wonder Woman: Rebirth #1

Η ώρα της αλήθειας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Wonder Woman: Rebirth #1

WriterGreg RuckaArtistsMatthew Clark, Liam SharpPublisherDC Comics

Το WONDER WOMAN ήταν ένας από τους καλύτερους τίτλους που μας έδωσε η DC, στο πλαίσιο του New 52. Ήταν, ίσως, η πρώτη φορά που παρακολούθησα τόσο στενά τις περιπέτειες της θρυλικής αμαζόνας. Δύο ήταν, για μένα, οι βασικοί άξονες για τις ιστορίες της Wonder Woman. Η νέα αποτύπωση της ελληνικής μυθολογίας και των χαρακτήρων (που τη θεωρώ το πιο δυνατό σημείο του comic) και η σχέση της ηρωίδας με τον Superman. Με δεδομένο το θάνατο του Superman του New 52, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα επηρεαστεί η Diana.

Ο Greg Rucka επιστρέφει στον τίτλο και μας δίνει μια Wonder Woman, η οποία, μετά τα γεγονότα του “The Darkseid War”, αλλά και του DC UNIVERSE: REBIRTH #1, αμφισβητεί, πλέον, τα πάντα και, κυρίως, το αφήγημα της ιστορίας της μέχρι σήμερα. Αποκορύφωμα είναι η σκηνή, όπου χρησιμοποιεί πάνω της το Lasso of Truth, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Η αφήγηση εναλλάσσεται ανάμεσα στο origin της ηρωίδας στο Paradise Island, και στα πρόσφατα γεγονότα, κάτι το οποίο θα ακολουθήσει και ο ongoing τίτλος. Συνολικά, το WONDER WOMAN: REBIRTH #1 είναι μια άριστη σύνδεση του “παλιού” και “νέου” DC Universe, ιδανικό τόσο για τους ήδη αναγνώστες του τίτλου, αλλά και για όσους θέλουν να τον δοκιμάσουν.