Renato Jones: The One% #1

Οι σούπερ πλούσιοι την έχουν σούπερ γ****ει!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Renato Jones: The One% #1

Writer/ArtistKaare Kyle AndrewsPublisherImage Comics

Οι σούπερ πλούσιοι την έχουν σούπερ γαμήσει! Με αυτήν απίστευτη ατάκα, ξεκινάει η καινούρια σειρά του Kaare Kyle Andrews. O Renato Jones είναι ένας μεγαλοκληρονόμος, ο οποίος μεγάλωσε στους δρόμους, μετά τη δολοφονία των γονιών του. Ως ενήλικας, κυκλοφορεί στο διεθνές jet set, τιμωρώντας το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, το οποίο, έχοντας συλλέξει όλον τον πλούτο, ζει έκλυτα.

Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του comic, είναι η αισθητική που του έχει δώσει ο Andrews, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα πάντα – σενάριο, σχέδιο, χρώμα. Καταφέρνει να έχει έναν ψυχεδελικό συνδυασμό ποπ κουλτούρας, αναρχίας και vigilantισμού, που δεν σε αφήνει ασυγκίνητο. Μέσα στις σελίδες του, υπάρχουν βουβά, ασπρόμαυρα δισέλιδα, “φθαρμένα” panels αναδρομών, αλλά και χλιδάτες “διαφημίσεις”, με το εξώφυλλο του τεύχους σε περίοπτη θέση.

Δεν ξέρω αν η ιστορία έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα, ή αν θα καταφέρει να το μεταδώσει. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, πάντως, είναι ότι δεν μπορεί παρά να αιχμαλωτίσει την προσοχή σου.