Spider-Man #4

Ένας Spider-Man που θέλουμε να διαβάζουμε!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Spider-Man #4

WriterBrian Michael BendisArtistSara PichelliPublisherMarvel Comics

Αισίως φτάσαμε στο τέταρτο τεύχος του SPIDER-MAN. Μέχρι στιγμής, η ομάδα του τίτλου κάνει εξαιρετική δουλειά, δίνοντας μας έναν Spider-Man που θέλουμε να διαβάσουμε. Άλλωστε, ο Brian Michael Bendis έχει αποδείξει πως “το κατέχει” με τον χαρακτήρα.

Ενώ, λοιπόν, το τρίτο τεύχος μας είχε προετοιμάσει για την εμφάνιση τριών κλασικών villains του Ανθρώπου Αράχνη, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Ο βασικός άξονας, γύρω από τον οποίο περιστρέφεται το τεύχος, είναι η φιλία του Miles με τον Ganke. Αν και η δράση αποκτά δευτερεύοντα ρόλο, το γράψιμο του Bendis είναι τόσο καλό, που κρατάει τον αναγνώστη, με το έξυπνο χιούμορ του, αλλά και με το να εξερευνά περισσότερο την ψυχοσύνθεση των δύο χαρακτήρων, κάνοντας τους πιο πολυδιάστατους.

Σε όλο αυτό, συμβάλλει σημαντικά και το όμορφο σχέδιο της Sara Pichelli, της οποίας τα σκίτσα προσδίδουν ζωή στους χαρακτήρες και σίγουρα αποτυπώνουν σωστά, τόσο τις κωμικές, όσο και τις πιο σοβαρές στιγμές του comic.

Παρ’όλο που το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας πραγματεύεται μία συζήτηση μεταξύ δύο φίλων, το τεύχος ικανοποιεί, ενώ η σκηνή δράσης που μας δίνεται (και που τελειώνει με cliffhanger) αρκεί για να κάνει τον αναγνώστη να θέλει να διαβάσει τη συνέχεια!