Civil War II #2

Μέχρι στιγμής, μια επιεικώς μέτρια ιστορία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Civil War #2

WriterBrian Michael BendisArtistDavid MarquezPublisherMarvel Comics

Στο δεύτερο τεύχος του CIVIL WAR II, τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο. Αφορμή είναι ο καινούργιος Inhuman, Ulysses, που έχει την δύναμη να προβλέπει το μέλλον. Η Medusa και οι υπόλοιποι Inhumans, τον παίρνουν υπό την προστασία τους, η Carol Danvers θέλει να τον χρησιμοποιήσει για την προστασία της Γης και ο Tony Stark τον ψάχνει για τους δικούς του, προσωπικούς λόγους.

Δυστυχώς, όσο η ιστορία του CIVIL WAR προχωράει, τόσο πιο forced γίνονται οι επιλογές των χαρακτήρων, οι οποίοι αγνοούν φιλίες, συμμαχίες και, κυρίως, την κοινή λογική, απλά και μόνο επειδή το σενάριο απαιτεί να βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο Karnak, που ο Warren Ellis κατάφερε να μετατρέψει, από το πουθενά, σε ενδιαφέροντα χαρακτήρα, μετατρέπεται σε ηλίθιο, ενώ το arc του Tony Stark σε αυτό το event είναι τόσο εκτός χαρακτήρα, που μοιάζει με super-villain origin. Αν ο Bendis δεν μας οδηγήσει σε κάποιο τρελό “Donnie Darko” twist, το οποίο να εξηγεί τον λόγο που κανείς δεν συμπεριφέρεται φυσιολογικά, έχουμε να κάνουμε με μία επιεικώς μέτρια ιστορία.

Από την άλλη, η εικονογράφηση του David Marquez και τα χρώματα του Justin Ponsor, δίνουν ένα πανέμορφο οπτικό αποτέλεσμα, που, μέχρι στιγμής, είναι και το βασικό κίνητρο για να συνεχίσω την ανάγνωση.