Civil War II: X-Men #1

Ένα tie-in με καθαρά εμπορικό χαρακτήρα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Civil War II: X-Men #1

WriterCullen BunnArtistAndrea BroccardoPublisherMarvel Comics

H κυκλοφορία όλων των tie-ins που συνοδεύουν τα καλοκαιρινά event της Marvel έχει καθαρά εμπορικό χαρακτήρα και στις περισσότερες περιπτώσεις η ποιότητα τους δεν αντιστοιχεί στο hype που τα συνοδεύει, ακόμα και όταν τα ηνία αναλαμβάνουν καλοί συγγραφείς. Δυστυχώς, το CIVIL WAR II: X-MEN δεν καταφέρνει να αποτελέσει την εξαίρεση του παραπάνω κανόνα, τουλάχιστον όσον αφορά το πρώτο τεύχος του mini-series.

H πλοκή περιγράφει ό,τι ακριβώς υποσχέθηκαν τα solicits του τεύχους, όμως, δεν καταφέρνει να παραδώσει κάτι περισσότερο από αυτό. Οι δύο ομάδες των X-Men συναντιούνται για πρώτη φορά on panel, προκειμένου να σώσουν μεταλλαγμένους που κινδυνεύουν από το σύννεφο των Inhumans, και πέρα από κάποια εύστοχα quotes που γίνονται για το fan service, στις υπόλοιπες σκηνές οι πράξεις των χαρακτήρων μοιάζουν αδικαιολόγητες και βεβιασμένες.

Ο Magneto βλέπει ως απειλή για κάποιο λόγο την ύπαρξη ενός μάντη στις τάξεις των Inhumans, ενώ, αν ήταν αντίστροφοι οι ρόλοι, η συμπεριφορά του θα ήταν αρκετά διαφορετική. Παράλληλα, στο τέλος του τεύχους ένας χαρακτήρας αποκαλύπτει ότι (έστω και προσωρινά) αλλάζει στρατόπεδο, σε μια εντελώς out of character κίνηση – συμπεριφορές που δείχνουν πόσο κατεστραμμένο είναι το status quo των X-Μen αυτήν την περίοδο.

Βέβαια, από τη στιγμή που στην κεντρική σειρά δεν έχει πέσει ακόμα η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι για να λάβει χώρα η διαμάχη μεταξύ των υπερηρώων, λογικό είναι τα tie-ins να μην έχουν κάποιο story, γύρω από το οποίο θα εξελιχθούν, ώστε να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη.