Deadpool Vs. Gambit #1

Δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Deadpool Vs. Gambit #1

WritersBenjamin Acker, Ben BlackerArtistDanilo BeyrouthPublisherMarvel Comics

Στον Deadpool δεν έφτανε που τα έβαλε με τον Carnage, με τον Thanos και με την X-Force σε προηγούμενα limited series, “σκότωσε” το Marvel Universe και αντιμετώπισε και τον Boba Fett στο ERB, τώρα πρέπει να έρθει αντιμέτωπος και με τον Gambit.

Ο Deadpool και ο Gambit είναι “δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος”, όπως παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο τεύχος, δύο απατεωνίσκοι έτοιμοι για ληστείες, προδοσίες και φυσικά χαβαλέ (Deadpool είναι, τι περιμένατε;). Το issue επικεντρώνεται κυρίως σε αυτούς τους δύο, με σύντομες εμφανίσεις του Daredevil και του Spidey. Εδώ δε θα δούμε έναν ηρωικό Gambit, λοιπόν, αλλά κυρίως θα εξερευνήσουμε την antihero πλευρά του.

Η ιστορία κινείται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ από το πρώτο τεύχος κιόλας έχουμε μάχη μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών. Η ατμόσφαιρα που περνάει είναι χαλαρή και ευχάριστη, δεν είναι καθόλου βαρύ τεύχος. Το χιούμορ δεν είναι άσχημο – προσωπικά έχω γελάσει και πιο πολύ με τον Deadpool άλλες φορές – αλλά δεν μπορείς να το πεις ξενέρωτο (η κριτική στους hipsters είναι όλα τα λεφτά). Το artwork ήταν καλό. Όχι κάτι φοβερό, αλλά αξιοπρεπές.

Το συγκεκριμένο τεύχος είναι ό,τι πρέπει για κάποιον που ψάχνει να χαλαρώσει λίγο και να απομακρυνθεί από τα πιο βαριά story arcs. Έχουν υπάρξει και πιο καλές ιστορίες με τον κύριο Pool, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας αποθαρρύνει από το να διαβάσετε το τεύχος αυτό.