The Fix #3

Ήρθε για να μείνει!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Fix #3

WriterNick SpencerArtistSteve LieberPublisherImage Comics

Κατά το παρελθόν, σειρές έχουν προκαλέσει σάλο, όταν το πρώτο τους τεύχος γίνεται ανάρπαστο, η εκδοτική ανακοινώνει δεύτερη έκδοση και όλοι κάνουν λόγο για αριστούργημα. Συχνά, μέχρι το τρίτο τεύχος, η φούσκα σκάει και ο βασιλιάς μένει γυμνός. Ο ντόρος ήταν τελικά ένα καλοδουλεμένο τρικ του marketing και ό,τι μας είχε ενθουσιάσει τελικά δεν κατάφερε να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο. Ε λοιπόν, το THE FIX δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Καθώς τα τεύχη κυλάνε και στις σελίδες τους ξεδιπλώνεται η παράδοξη ιστορία διαφθοράς, το comic αποδεικνύει ότι άξιζε κάθε πραγματική ή ιντερνετική σταγόνα μελάνης που έχει χυθεί για την πάρτη του.

Σε αυτό το τεύχος, ο Roy, έχοντας μεθοδεύσει την παρουσία του ως προσωπικού φρουρού μιας μετέφηβης star τύπου Miley Cyrus, βιώνει μια νύχτα της showbiz, πάντα βέβαια υστερόβουλα και με γνώμονα την ιδιοτέλεια. Η νύχτα, όμως, δεν εξελίσσεται καλά και τα πράγματα στραβώνουν άσχημα.

Για ένα ακόμα τεύχος, οι συντελεστές, μέσα από μια επάξια αφήγηση, μας φτύνουν κατάμουτρα ένα ακόμα από εκείνα τα στρεβλά της – κατά τα λοιπά – σεμνής κοινωνίας μας. Το θέμα αυτή τη φορά είναι η εκμετάλλευση της νέας γενιάς μέσα από τα πρότυπα της κυρίαρχης κουλτούρας και των “παιδιών θαυμάτων” της showbiz. H δημιουργία και η εξέλιξη χαρακτήρων είναι στα δυνατά σημεία του comic, ενώ το σχέδιο παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Η βασική πλοκή εκτυλίσσεται με σταθερά βήματα και το τέλος του τεύχους μας αφήνει σε cliffhanger.

Στο τρίτο του τεύχος, το THE FIX επιβεβαιώνει ότι ήρθε για να μείνει και πως τίποτα δεν πρόκειται να το ταρακουνήσει από τις υψηλές θέσεις στην ποιότητα της δουλειάς και την προτίμηση των αναγνωστών.