Sam Wilson: Captain America #11

Οργανικά δεμένο με το Civil War II
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Sam Wilson: Captain America #11

WriterNick SpencerArtistDaniel AcunaPublisherMarvel Comics

Μπορεί αυτή τη στιγμή όλοι οι προβολείς να είναι στραμμένοι στο CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS, για τους γνωστούς λόγους, όμως ο έτερος τίτλος του mini franchise παραμένει μία από τις πιο καλογραμμένες σειρές της Marvel αυτήν την περίοδο. Στο δεύτερο τεύχος αυτού του story-arc του τίτλου, που αποτελεί και παράλληλα tie-in στο CIVIL WAR II, ο Nick Spencer προσπαθεί να εξελίξει την κανονική πλοκή της σειράς, εισάγοντας παράλληλα σημαντικά plots από το κεντρικό event της Marvel, χωρίς όμως να υπονομεύσει το κεντρικό ύφος της σειράς.

Έτσι, στο τεύχος εξελίσσονται παράλληλα δύο ιστορίες. Από τη μία, ο Sam καλείται να επιλέξει στρατόπεδο στον επερχόμενο εμφύλιο πόλεμο. Στην κεντρική ιστορία του τεύχους, όμως, ο ήρωας προσπαθεί να εμποδίσει τη σύγκρουση μεταξύ των Americops, μιας αστυνομικής μονάδας με υπεράνθρωπες ικανότητες, και μιας ομάδας Αφροαμερικανών διαδηλωτών με πρωτοστάτη τον Rage, εξαιτίας της βιαιότητας των πρώτων ενάντια σε εγχρώμους πολίτες.

Τραγικά επίκαιρη ιστορία, με το τεύχος να συμπίπτει με τα νέα κρούσματα αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και τον συγγραφέα να συγκρίνει ελαφρά τις δύο ιστορίες συνθέτοντας ένα κοινό ιδεολογικό υπόβαθρο, το οποίο διχάζει και τους δύο κόσμους – ασφάλεια εναντίων ελευθερίας. Μοναδική αδυναμία του τεύχους, το characterization του Sam, ο οποίος παρακολουθεί αμέτοχος τα περισσότερα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στο τεύχος, αφού με την εξέλιξη τόσων πολλών plot points και την εμφάνιση μεγάλου αριθμού χαρακτήρων, λογικό είναι η γλώσσα του ήρωα να χάνεται μέσα στο τεύχος.