Πληθώρα Νέων Τίτλων Από Την Dynamite

Εν όψει του San Diego

H Dynamite Entertainment, εν όψει του Comic Con International στο San Diego, προβαίνει σε ανακοινώσεις νέων τίτλων κατά ριπάς. Ας δούμε επιγραμματικά τις σημαντικότερες.

Νέα σειρά με πρωταγωνιστές το συγκρότημα των Kiss, οι οποίοι τιμούν την Ένατη Τέχνη από το 1977, οπότε και είχαν κάνει guest εμφανίσεις σε σειρές της Marvel, αλλά είχαν και το δικό τους special τεύοχς. Το KISS θα είναι μία σκοτεινή φουτουριστική περιπέτεια, στην οποία τέσσερις νεαροί φίλοι αναζητούν την αλήθεια για το Council of Elders, όμως θα χρειαστούν λίγη βοήθεια από το παρελθόν. Στο σχέδιο, ο Βραζιλιάνος Kewber Baal και στο σενάριο η Amy Chu. Παρεμπιπτόντως, πρόκειται για τον τρίτο τίτλο που ανακοινώνεται τις τελευταίες ημέρες που σχετίζεται με το χώρο του rock/metal, οι άλλοι δύο είναι το ARCHIE MEETS RAMONES της Archie Comics και το τριμερές SLAYER: REPENTLESS, VOL. 1 της Dark Horse, βασισμένο στους στίχους τραγουδιών του τελευταίου άλμπουμ των Slayer.

Τον Οκτώβρη πρόκειται να κυκλοφορήσει ένα τετράτευχο mini series crossover μεταξύ Xena και Ash, με τίτλο ARMY OF DARKNESS/XENA: WARRIOR PRINCESS – FOREVER… AND A DAY, σε σενάριο Scott Lobdell και σχέδιο Elliot Fernandez. Η αιτία αυτού του team-up είναι ο μεγαλύτερος στρατός νεκροζώντανων που εθεάθη ποτέ, από τις απαρχές του κόσμου.

Ένα ακόμη crossover θα περιλαμβάνει τη BIONIC WOMAN, από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του ’70 και τη… WONDER WOMAN του ’77, δηλαδή από την τηλεοπτική σειρά, στην οποία πρωταγωνιστούσε η Lynda Carter. Την ιστορία θα γράψει ο συγγραφέας Andy Mangels. Όσον αφορά μία ακόμα τηλεοπτική σειρά, το Z NATION, θα αποκτήσει prequel mini series, με τίτλο Z NATION: BLACK SUMMER, σε σενάριο των Craig Engler και Fred Van Lente, ενώ θα λαμβάνει χώρα ένα χρόνο πριν τη σειρά.

Τον Οκτώβρη, θα κυκλοφορήσει και comic adaptation της Καναδικής κωμικής cult ταινίας τρόμου WOLFCOP. Την ιστορία θα διασκευάσει ο Max Marks, ενώ υπεύθυνο για το σχέδιο θα είναι το Studio της Arcana.

Νέες σειρές comics με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες δύο σειρών βιβλίων μυστηρίου του Μεσοπολέμου, τη NANCY DREW και τους HARDY BOYS. H Dynamite πήρε τα δικαιώματα από την Papercutz και θα βγάλει εκτός από comics, graphic novels και manga με αυτούς τους χαρακτήρες. Οι Frank και Joe Hardy είναι δύο αδέρφια, που λύνουν μυστήρια στην πόλη τους, το Bayport, εδώ και εννιά δεκαετίες, καθώς το ντεμπούτο τους είχε γίνει το 1927, από τον εκδότη και δημιουργό Edward Stratemeyer. Η Nancy Drew έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1930, και ξεδιαλύνει υποθέσεις στο River Heights, συχνά με τη βοήθεια των καλών φίλων της, Bess Marvin και George Fayne.

Εκτός από την επιστροφή της Betty Boop και του Grumpy Cat, η Dynamite θα προχωρήσει σε graphicnoveloποίηση των βιβλίων JAMES BOND 007, του Ian Fleming. Το Νοέμβρη θα κυκλοφορήσει το πρώτο, που θα είναι το CASINO ROYALE, σε διασκευή σεναρίου του Van Jensen και σχέδιο Matt Southworth, γνωστοί από δουλειές τους σε DC και Marvel αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, θα κυκλοφορήσει νέο mini series James Bond, με τίτλο JAMES BOND: HAMMERHEAD, σε σενάριο Andy Diggle (THE LOSERS, DAREDEVIL, DETECTIVE COMICS) και σχέδιο Luca Casalanguida.

Τέλος, του χρόνου θα κυκλοφορήσει και prequel mini series της τριλογίας βιβλίων RED RISING, του Pierce Brown. Θα ονομάζεται SONS OF ARES και θα περιλαμβάνει νέες ιστορίες που θα αποκαλύπτουν τα origins βασικών χαρακτήρων των βιβλίων, καθώς και το ιστορικό και την εξέλιξη της άνισης κοινωνίας του πλανήτη Άρη.