Orange S01E01

Ρομαντισμός, δράμα και φαντασία!
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Orange

Season/EpisodeS01E01 WriterIchigo Takano DirectorHiroshi Hamasaki CastKana Hanazawa, Seiichirō Yamashita, Makoto Furukawa NetworkCrunchyroll

Ένα αγαπημένο manga γίνεται anime, σε σκηνοθεσία του Hiroshi Hamasaki, και ήταν πράγματι μεγάλη η ανυπομονησία μου να δω πώς θα γίνει η μεταφορά αυτή. Ευτυχώς, το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό, τουλάχιστον για το πρώτο επεισόδιο της σειράς.

Ξεκινάμε βλέποντας την 16χρονη Takamiya Naho να διαβάζει ένα γράμμα από τον μελλοντικό της εαυτό. Ο λόγος είναι ένας νέος μαθητής που έρχεται στην τάξη της, ο μυστηριώδης και απόμακρος Naruse Kakeru. Η Naho του μέλλοντος της ζητά να τον προσέχει. Γιατί, όμως; Τί μπορεί να κρύβει το μέλλον και γιατί αυτή η προειδοποίηση; Το ταξίδι στον χρόνο επανέρχεται σαν μοτίβο, μέσα από ένα πέπλο ρομαντισμού αυτή τη φορά.

Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια να αποτυπωθούν, από το manga στο anime, το εκφραστικό βλέμμα της Naho, οι καθημερινές στιγμές της με τους φίλους της, καθώς και οι προβληματισμοί της για το αινιγματικό γράμμα από το μέλλον. Ο ρυθμός του anime είναι σχετικά αργός και δίνει έμφαση στους χαρακτήρες και στην προσωπικότητά τους. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι κουραστικό, γιατί καταφέρνει να αιχμαλωτίσει την προσοχή του θεατή με την ιδιαίτερη αίσθηση που το διακατέχει.

Ρομαντισμός, δράμα και φαντασία συνυπάρχουν, προσδίδοντας τραγικότητα σε μια, φαινομενικά, ανέμελη υπόθεση. Πρόκειται για ένα από τα πιο υποσχόμενα tragedy/romance anime του καλοκαιριού, που καλό θα ήταν να μη χάσετε.