Vision #9

Το comic που θα έπρεπε να διαβάζετε!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Vision #9

WriterTom KingArtistGabriel Hernandez WaltaPublisherMarvel Comics

Να ξεκινήσω κάνοντας ξεκάθαρο ότι θεωρώ το VISION την πιο ενδιαφέρουσα σειρά της Marvel αυτή τη στιγμή και πιθανόν, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πλοκή, την καλύτερη του είδους για το 2016. Με έναν ιδιαίτερα ευφάνταστο, τρόπο ο King αγγίζει τα ζητήματα του γάμου και της οικογενειακής ζωής, της ενηλικίωσης, του εθισμού και, κυρίως, της κοινωνικής αποδοχής, και αποδομεί έννοιες και συμβάσεις, στοχεύοντας κατευθείαν στην καρδιά του αμερικανικού ονείρου.

Η πρόσφατη προσθήκη του Victor Mancha, στο πρωταγωνιστικό cast, περιέπλεξε τα πράγματα κι έβαλε τις βάσεις για το συγκεκριμένο τεύχος, το οποίο είναι και το πιο “βαρύ” ως τώρα. Τα πράγματα εξελίσσονται συνεχώς προς το χειρότερο για την οικογένεια των Visions, και η απώλεια ενός εκ των μελών της φαίνεται πως θα οδηγήσει στην επαλήθευση της προφητείας της Agatha Harkness, η οποία προειδοποίησε τους Avengers πως ο Vision θα στραφεί εναντίον τους. Η τραγική ειρωνεία είναι πως η ίδια η ύπαρξη της προφητείας πυροδοτεί τα γεγονότα που οδηγούν στην επιβεβαίωση της. Η αφήγηση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το σχέδιο του Walta καταφέρνει να αιχμαλωτίσει με μοναδικό τρόπο τους χαρακτήρες, ενώ μου άρεσε πολύ η ατμοσφαιρική χρήση των χρωμάτων από την Jordie Bellaire.

Τρία τεύχη πριν το τέλος, λοιπόν, και το σίγουρο είναι πως, παρά τα μεγάλα events του φετινού καλοκαιριού, όπως το CIVIL WAR II και το REBIRTH, το VISION προς το παρόν παραμένει το comic που θα έπρεπε οπωσδήποτε να διαβάζετε.