Deadpool Vs. Gambit #2

Σαφώς κατώτερο απ' το προηγούμενο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Deadpool Vs. Gambit #2

WritersBen Acker, Ben BlackerArtistDanilo BeyrouthPublisherMarvel Comics

Η σειρά είχε αρχίσει σχετικά δυναμικά, με ένα αρκετά υποσχόμενο story. Η συνέχεια, δυστυχώς, απογοητεύει κάπως. Ο Deadpool και ο Gambit, λοιπόν, αποφασίζουν να αφήσουν πίσω τις διαφορές τους και να συνεργαστούν, για άλλη μια φορά, με στόχο να κλέψουν ένα αρχαίο κινέζικο αντικείμενο μεγάλης αξίας. Τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά και οι δυο τους πρέπει, τελικά, να αντιμετωπίσουν μυστικιστές νίντζα, Β’ κατηγορίας super-villains και έναν συνεταίρο αμφιβόλου εμπιστοσύνης.

Όπως και πριν, η πλοκή δεν είναι κάτι το συγκλονιστικό. Εκεί, όμως, που το #2 “το χάνει”, είναι στο ότι προσθέτει υπερβολικά πολύ exposition και αχρείαστο μπλα-μπλα, χωρίς στην πραγματικότητα να μας κάνει να ενδιαφερόμαστε. Η ροή της ιστορίας κυλά λίγο άτσαλα και δεν βγάζουν τα πάντα πολύ νόημα. (Κλασικός Deadpool, θα μου πείτε, βέβαια…) Αν και το premise φαίνεται ενδιαφέρον, στην πραγματικότητα δεν είναι. Με το art δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, όπως και πριν, και συνεχίζει να είναι μέτριο για τα γούστα μου. Φυσικά, το τεύχος έχει και τα θετικά του, με κυριότερο να είναι το χιούμορ, το οποίο είναι αρκετά πιο εύστοχο, σε σύγκριση με το πρώτο τεύχος.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, ήταν κάτι πολύ χλιαρό και δεν νομίζω να διαβάσω την συνέχεια. Δεν πιστεύω ότι θα χάσετε κάτι σπουδαίο αν το παραλείψετε.