Descender #13

Κατώτερο των προσδοκιών
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Descender #13

WriterJeff LemireArtistDustin NguyenPublisherImage Comics

Όπως το προηγούμενο τεύχος της σειράς επικεντρώθηκε στο παρελθόν του TIM-22, έτσι και το #13, που είναι το δεύτερο μέρος του arc “Singularities”, εστιάζει στην ιστορία ενός άλλου κεντρικού χαρακτήρα της σειράς, της Telsa. Συνέπεια αυτής της επιλογής του Lemire είναι ότι η εξέλιξη της πλοκής παγώνει για ένα ακόμη τεύχος, δυστυχώς όμως χωρίς κάποια ουσιαστική επιβράβευση προς τον αναγνώστη. Αυτό οφείλεται στο ότι το τεύχος αποτελείται, σχεδόν αποκλειστικά, από παρελθοντικά γεγονότα της ζωής της Telsa, τα οποία, όμως, ήταν σε μεγάλο βαθμό ήδη γνωστά από προηγούμενα τεύχη, με αποτέλεσμα να μην μαθαίνουμε ουσιαστικά κάτι καινούργιο για τον χαρακτήρα.

Οι περίεργοι και κάπως out of character διάλογοι, σε κάποια σημεία του τεύχους, δεν βοηθούν να έχω καλύτερη άποψη για αυτό. Το σχέδιο του Nguyen παραμένει πολύ καλό, όμως αυτό δεν είναι αρκετό για να καλύψει τα προβλήματα του σεναρίου. Συνολικά, αυτό το τεύχος είναι κατώτερο του μέσου όρου της σειράς. Ελπίζω η ανάκαμψη να είσαι σύντομη, επειδή τα δύο προηγούμενα arcs έδειξαν ότι το DESCENDER έχει τη δυνατότητα να είναι μια πάρα πολύ καλή σειρά.