Uncanny X-Men #10

Εξακολουθεί να μη συναρπάζει
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Uncanny X-Men #10

WriterCullen BunnArtistKen LashleyPublisherMarvel Comics

Η πρώτη δεκάδα τευχών του άλλοτε flagship τίτλου του X-Universe, ολοκληρώνεται με αυτό το τεύχος, και μαζί έρχεται και το μεγάλο finale του δεύτερου storyline, κομμάτι του ευρύτερου mini X-event “Αpocalypse Wars”, το οποίο κλείνει αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση στους αναγνώστες.

Από τη μία, η ολοκλήρωση της ιστορίας του Archangel και η επαναφορά της αρχικής του προσωπικότητας, μαζί με την εμφάνιση διάφορων fan favorite χαρακτήρων, αποτέλεσαν τα δυνατά χαρτιά αυτού του arc. Ο τρόπος, βέβαια, ίσως να μην ήταν ο πιο ενδεδειγμένος, αλλά φαίνεται πως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Στα αρνητικά είναι η εμμονή του συγγραφέα να αναπτύσσει την ιστορία του με βάση τα ίδια ζευγάρια χαρακτήρων, μια κίνηση που αρχίζει να κουράζει, ενώ παρά τη συνεχή εμφάνιση σε εξώφυλλα και solicitations, η Mystique και ο Fantomex δεν έχουν βρει ακόμα την θέση τους στη σειρά.

Στο οπτικό κομμάτι, ο Ken Lashley αποτελεί ένα ευχάριστό διάλειμμά στη σειρά, μακριά από τα γεμάτα photoshop, ποζαρισμένα πρόσωπα του πολυσυζητημένου Greg Land, ο οποίος επανέρχεται στα σχεδιαστικά ηνία από το επόμενο τεύχος.

Το UNCANNY X-MEN παραμένει ο τίτλος στο οποίο έχουν συσπειρώσει οι X-fans τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ανακτήσουν την χαμένη τους υπερηφάνεια, αλλά to creative team, πέρα από την τέρψη του συγκεκριμένου κοινού και την καλλιέργεια μιας νοσταλγίας στους αναγνώστες, δεν έχει καταφέρει ακόμη να δημιουργήσει εκείνη την ιστορία που θα αφήσει το στίγμα της στο μύθο των μεταλλαγμένων της Marvel.