The Shadow: The Death Of Margo Lane #2

Who knows what evil lurks in the hearts of men? The Shadow knows!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Shadow: The Death Of Margo Lane #2

Writer/ArtistMatt WagnerPublisherDynamite Entertainment

H επιστροφή του pulp ήρωα στις σελίδες των comics επεφύλασσε μια ιστορία έκπληξη! Ο θάνατος της Margo Lane, στενής φίλης, συνεργάτιδας και μοναδικού ατόμου που γνωρίζει την κρυφή ταυτότητα του Shadow, προμηνύει μια οικογενειακή τραγωδία, όπως το “Death In The Family”. Όμως, η νέα ιστορία του δημοφιλούς χαρακτήρα, κρατά όλα τα καλά στοιχεία του παρελθόντος και μας μεταφέρει επιδέξια στον κόσμο του σκοτεινού εκδικητή, χωρίς μελοδραματισμούς.

Σε αυτό το τεύχος, σχεδόν πραγματώνεται ο τίτλος-προοικονομία. Ο Shadow έχει πέσει στην καλοστημένη παγίδα της Red Empress. Αν και καταφέρνει να ξεφύγει, δυστυχώς η Margo, στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει, βρίσκεται στο σημείο της έκρηξης την ώρα του μπαμ!

Ο θρυλικός Matt Wagner υπογράφει σχέδιο και σενάριο και αποδεικνύει ότι το στήσιμο μιας καλής noir ιστορίας είναι παιχνιδάκι. Καθαρό σχέδιο, με ζωντανά στοιχεία μυστηρίου, που αναβιώνουν το μεσοπολεμικό σκηνικό και τις κλασικές ντετεκτιβικές περιπέτειες. Το σενάριο, ως τώρα, ακολουθεί μια λιγότερο φαντασμαγορική πλοκή και εστιάζει στη σχέση Shadow-Lane. Η αφηγηματική δομή θέτει τον κεντρικό ήρωα σε δευτερεύοντα ρόλο, καθώς η ίδια η Margo μας μιλά μέσω του προσωπικού της ημερολογίου, ακόμη και μετά την έκρηξη, που την εξαφάνισε.