Detective Comics #937

Ο πιο κερδισμένος Bat-τίτλος μετά το Rebirth
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #937

WriterJames Tynion IVArtistAlvaro MartinezPublisherDC Comics

Το τεύχος ανοίγει με τον Batman να είναι αιχμάλωτος στην Batcave της Colony, που είναι η ομάδα “κακών” αυτού του arc. Αλλά Batman είναι αυτός, και με ένα κρυμμένο άσσο στο… γομφίο, απελευθερώνεται και περνά στην αντεπίθεση. Εντωμεταξύ, τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, Batwoman, Red Robin, Spoiler, Orphan και Clayface, ανασυγκροτούνται μετά την έφοδο στη βάση τους, που είδαμε στο προηγούμενο τεύχος. Τέλος, ο Batman ενημερώνεται για την ύπαρξη και μιας άλλης, νέας απειλής, και μετά την επανένωση με την ομάδα του, όλα είναι έτοιμα για την σύγκρουση με την Colony.

Μετά από τέσσερα τεύχη, φαίνεται πως ο Tynion έχει ετοιμάσει ένα πολύ δουλεμένο σενάριο, χωρίς εμφανή κενά. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι αυτό το τεύχος, παρότι έχει πολύ exposition, δεν κουράζει, καθώς όλες οι πληροφορίες δίνονται με φυσικό τρόπο. Τα μολύβια του Martinez παραμένουν όμορφα, λεπτομερή και ταιριάζουν στην παρούσα ιστορία. Σε αρκετά panels, η δουλειά του μου θύμιζε John Cassaday (in a good way). Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στα χρώματα του Brad Anderson, τα οποία πραγματικά ζωντανεύουν το σχέδιο και το κάνουν να ξεφεύγει από τα όρια της σελίδας.

Με το τέταρτο μέρος του arc “Rise Of The Batmen”, φαίνεται ότι το DETECTIVE COMICS είναι ο πιο κερδισμένος Bat-τίτλος μετά το REBIRTH της DC. Ασυζητητί για κάθε Bat-fan, αλλά και οι υπόλοιποι αμφιβάλλω να μην τους αρέσει!