91 Days S01E02

Phantom Of Falsehood
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

91 Days

Season/EpisodeS01E02 WriterTaku Kishimoto DirectorHiro Kaburagi CastTakashi Kondo, Takuya Eguchi, Ayaka Asai NetworkCrunchyroll

Το 91 DAYS είναι ένα anime με υποβλητική ατμόσφαιρα, στοιχεία gothic culture και σκοτεινό background. Πρόκειται για τη νέα δημιουργία του Taku Kishimoto, ανάμεσα στα έργα του οποίου είναι το συγκινητικό USAGI DROP, που όλοι αγαπήσαμε πολύ.

Η ιστορία, με άμεση επιρροή από τον κόσμο της μαφίας, βασίζεται πάνω σε μια υπόθεση εκδίκησης. Παρακολουθούμε τη συνάντηση δύο αντρών, του Corteo και του Avilio, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν έρθει αντιμέτωποι με ένα τραγικό γεγονός, και τον Avilio να αποφασίζει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία της οικογένειάς του.

Η πλοκή του anime μας μεταφέρει στις αρχές του 20ου Αιώνα, με ένα σχέδιο εξαιρετικά προσεγμένο. Όπως και η ιστορία, άλλωστε, το animation χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό, τόσο στο background setting (από τα πιο βρώμικα σπίτια μέχρι και το πιο επιβλητικό τοπίο), όσο και στους διαλόγους. Η ορχηστρική μουσική, σε συνδυασμό με τα μεσαιωνικά τοπία και τους σκοτεινούς χώρους, μας μεταφέρουν σε άλλη εποχή, ενώ η δράση και η καταδίωξη προσθέτουν μια ένεση αδρεναλίνης.

Η μαφία και οι σκοτεινές δολοπλοκίες, καθώς και η δραματική ατμόσφαιρα, κάνουν το 91 DAYS αρκετά σκοτεινό, και το καθιστούν αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα anime του καλοκαιριού.