Έφυγε Από Τη Ζωή Ο Gaspar Saladino

Ένας από τους κορυφαίους letterers όλων των εποχών

O θρυλικός letterer Gaspar Saladino, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, έχοντας στο πλούσιο βιογραφικό του σημαντικές δουλειές στις δύο μεγάλες εκδοτικές των ΗΠΑ.

Γεννήθηκε το 1927, στο Brooklyn της Νέας Υόρκης, και εντάχθηκε στο δυναμικό της DC μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ξεκίνησε από western και έφτασε μέχρι τις βασικές υπερηρωικές σειρές της Silver Age, κάνοντας εσωτερικό και εξωτερικό lettering. Είναι υπεύθυνος για τα logos των ADAM STRANGE, PHANTOM STRANGER, SWAMP THING, METAL MEN, ενώ εκμοντέρνισε παλαιότερα logos, όπως αυτό του GREEN LANTERN.

Στα τέλη των 60s, ξεκινά να εργάζεται ως freelancer, οπότε κάνει και δουλειές για λογαριασμό της Marvel, όπου και εκμοντέρνισε το logo των AVENGERS. Στα μετέπειτα χρόνια, θα κάνει το lettering του ARKHAM ASYLUM, το οποίο θεωρείται κορυφαίο εικαστικά και γραφιστικά. Το 1971 και 1973, του απονεμήθηκε το Shazam Award για καλύτερο lettering.

Δεκάδες δημιουργοί έγραψαν τιμητικά λόγια, ανάμεσά τους οι Paul Levitz και Mark Evanier, ενώ μπορείτε να διαβάσετε ένα πλούσιο αφιέρωμα στη δουλειά του Saladino, στο Dial B For Blog.