Wonder Woman #3

Οπτικά υπέροχο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Wonder Woman #3

WriterGreg RuckaArtistLiam SharpPublisherDC Comics

Μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις, λένε. Το τρίτο τεύχος της Wonder Woman, στο REBIRTH σύμπαν, κάνει απόλυτη χρήση αυτού του ρητού. Το τεύχος είναι αναμφίβολα απολαυστικό, αλλά αυτό ευθύνεται κυρίως στο εξαιρετικό artwork και σχεδόν καθόλου στην ιστορία.

Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από την Diana Prince (a.k.a. Wonder Woman) και την καλύτερη της φίλη/archenemy, Cheetah. Η μια ζητά τη βοήθεια της άλλης και μαζί προσπαθούν να τα βρουν για να μπορέσουν να συνεργαστούν. Κλασικό μοτίβο, καθώς το “είμαι εχθρός σου, όχι είσαι φίλη μου”, το έχουμε δει άπειρες φορές σε storylines της Wonder Woman. Είναι αγαπημένο δίδυμο, αναμφισβήτητα, καθώς είτε παλεύουν είτε συμμαχούν, έχουν εκρηκτικά αποτελέσματα. Όμως αυτή η κόντρα-φιλία, νομίζω πως αρχίζει να κουράζει λίγο.

Πέραν από την έλλειψη πρωτοτυπίας, το τεύχος γενικά δεν έχει μεγάλα διαλογικά κομμάτια, και περισσότερο επικεντρώνεται στην εικόνα και στην δράση. Πραγματικά, η εικόνα σώζει το όλο πράγμα – από τις καλύτερες απεικονίσεις των δυο χαρακτήρων και γενικά από τα καλύτερα artwork που θα βρειτε στις εκδόσεις αυτού του μήνα. Μερικά μονοσέλιδα και δισέλιδα, είναι μαγικά. Κάθεσαι και τα χαζεύεις, παραμένοντας σε κάθε σελίδα αρκετή ώρα.

Ως συμπέρασμα, φυσικά και αξίζει το τεύχος, όμως κυρίως για το οπτικό κομμάτι, καθώς η ιστορία είναι μια από τα ίδια και γενικά δεν δείχνει να εξελίσσεται ιδιαίτερα.