Suicide Squad Special: War Crimes #1

Ιδανικό για μια σύντομη ιστορία της Suicide Squad
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Suicide Squad Special: War Crimes #1

WriterJohn OstranderArtistsGus Vasquez, Carlos RodriguezPublisherDC Comics

Αν θέλετε να διαβάσετε μια ιστορία για την διαβόητη Suicide Squad, αλλά δεν έχετε το χρόνο ή την όρεξη να ανατρέξετε σε προηγούμενες σειρές, τότε το one-shot SUICIDE SQUAD SPECIAL: WAR CRIMES είναι το ιδανικό τεύχος. Διατηρώντας το cast των κατάδικων της κινηματογραφικής μεταφοράς, το comic καταφέρνει να αιχμαλωτίσει το πνεύμα αυτής της τόσο ιδιαίτερης ομάδας μέσα σε λίγες σελίδες.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την απαγωγή ενός διεφθαρμένου πολιτικού των Hνωμένων Πολιτειών, ώστε να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, και την προσπάθεια της Suicide Squad να τον γυρίσει πίσω στην Αμερική, υπό το άγρυπνο βλέμμα της Amanda Waller. Ο writer John Ostrander τόλμα να θίξει ένα θέμα όπως το σκοτεινό παρελθόν της Αμερικής και στο comic εμφανίζεται και η ευρωπαϊκή απάντηση στην Suicide Squad, η Strikeforce Europa, που παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατήσει τον πολιτικό στην Ολλανδία για τη δίκη του.

Η συγκεκριμένη ιστορία πετυχαίνει, διότι βρίσκεται σε πλήρη συμφωνία με τα συστατικά που δημιούργησαν τη Suicide Squad: πολιτικές ίντριγκες, αντιήρωες και αμφιλεγόμενες καταστάσεις. Η Suicide Squad, άλλωστε, είναι πιο ενδιαφέρουσα, όταν αναγκάζεται να κάνει αυτά που δε μπορούν να κάνουν οι ήρωες της DC χωρίς να αμφισβητηθεί η ηθική τους.

Το artwork σε τραβάει μέσα στην καταιγιστική δράση και τα πλούσια χρώματα του comic. Οι χαρακτήρες παραμένουν ιδιαίτεροι, ικανοποιώντας τόσο τους καινούργιους fans της ομάδας παρανόμων μετά την επιτυχία της κινηματογραφικής μεταφοράς όσο και τους παλιότερους. Eίτε ανήκετε στην πρώτη ή στην δεύτερη κατηγορία, το SUICIDE SQUAD SPECIAL: WAR CRIMES είναι ένα τεύχος που δεν πρέπει να χάσετε!