Lake Of Fire #1

Ξεκινάμε δυναμικά!

Πριν μπω στο ψητό, έχω να πω πως μου άρεσε πολύ περισσότερο από όσο θα έπρεπε (και περίμενα) το LAKE OF FIRE. Αρχικά, γιατί τοποθετείται στον Μεσαίωνα. Άρα, ανθρώπινη αθλιότητα, ιππότες και θρησκευτική προπαγάνδα των καθολικών. Όχι δε ξεχνάω τις μάγισσες και τους δράκους, εδώ υπάρχει κάτι πολύ καλύτερο.

Εξωγήινοι. Γιατί τα καημένα μη ανθρώπινα όντα, ξέμειναν από κινητήρες κοντά στον πλανήτη Γη. Και έτσι, μία ωραία και δροσερή νύχτα για έναν βοσκό γίνεται η συνάντηση του με τον διάβολο τον ίδιο, καθώς τα πλασματάκια που θυμίζουν μία μίξη τρωκτικού και εντόμου δεν είναι καθόλου φιλικά. Από τη μεριά του ανθρώπινου είδους έρχεται η λύση των ψηλών τοίχων στο κάστρο της περιοχής και όλοι μένουν κλειδαμπαρωμένοι, μέχρι ο διάβολος να ηρεμήσει και να διώξει τους ακόλουθούς του πάλι πίσω στην κόλαση.

Και εδώ έρχονται η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και οι στρατιές των Σταυροφοριών. Η ημέρα άλλαξε, ο ήλιος βγήκε και οι στρατιώτες μας παρουσιάζονται στο εν λόγω τμήμα τους. Ο επικεφαλής δυσανασχετεί με αρκετούς από τους ακόλουθους του Κόκκινου Σταυρού και τους στέλνει σε μία μακρινή και ανούσια αποστολή – όπως πίστευε. Όπως φαίνεται, η ομάδα κατευθύνεται στο χωριό όπου γίνονται οι αιματοχυσίες και απορημένοι (και δύσπιστοι) ετοιμάζονται να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.lakeoffire2

Οπότε, κατευθύνονται προς το δάσος. Εκεί θα καταλάβουν πως δεν τρελάθηκε ομαδικά το χωριό και πως είναι πολύ πιο επικίνδυνα τα πράματα από αυτό που περίμεναν. Πρέπει να δράσουν αμέσως, για να σώσουν όχι μόνο όσους απέμειναν, αλλά και όλους εκείνους που δεν ξέρουν τι ζει σε αυτό το δάσος σε ένα μικρό χωριό στην Γαλλία.

Ένα υπέροχα στημένο και κάπως μεγάλο πρώτο τεύχος φτάνει στο τέλος του, αφήνοντας κοινό και δημιουργούς με το στόμα ανοιχτό (που λέει ο λόγος). Άλλωστε, το αψεγάδιαστο σχέδιο με την τρομερή ιδέα ανάμιξης μεσαιωνικών μαρτυρίων με το κλίμα του εξωγήινου στη Γη ανασηκώνει τις τρίχες στο πίσω μέρος της κεφαλής και ανεβάζει τα επίπεδα της αδρεναλίνης! Να μη ξεχάσω και το πολύ όμορφο σχέδιο. Όχι λόγω της τεχνοτροπίας απαραίτητα, αλλά έχει πολύ ζωντανή κίνηση και απίστευτη χρήση χρώματος. Βγάζει κάτι βαρύ, μία σοβαρότητα το σχέδιο.

Ήταν ένα απολαυστικό πρώτο τεύχος που είχε πολλά να πει και να βάλει τους πρωταγωνιστές μας σε μία δύσκολη περιπέτεια χωρίς να το περιμένουν, καθώς και να θέσεο πολλά ερωτήματα που θέλουν απάντηση. Θα καταφέρουν να βρουν τις απαντήσεις που ψάχνουν οι ιππότες και να επιστρέψουν σώοι ή όχι; Κανείς δε ξέρει.