Suicide Squad #1

Η ομάδα αυτοκτονίας σε χλιαρές περιπέτειες

Η Suicide Squad έχει πολλά πρόσωπα. Έχει το κινηματογραφικό, που σε άλλους άρεσε και σε άλλους όχι και έχει και αυτό που συναντάμε στα comics. Στο πλαίσιο του REBIRTH της DC, ξεκίνησε και νέα σειρά SUICIDE SQUAD. Ξεκινώντας το πρώτο τεύχος, έχεις λογικά μεγάλες προσδοκίες. Προσδοκίες που τις έχεις δικαιολογημένα, καθώς είναι μια αμάδα υπέρ-κακών. Δυστυχώς, όμως, το τεύχος αποδεικνύεται από τα πιο αδύναμα και άγευστα που έχει βγάλει πρόσφατα η DC.

Το κακό ξεκινά από τον πολύ μικρό αριθμό σελίδων. Η κυρίως ιστορία εξελίσσεται σε μόλις δεκαπέντε σελίδες – αριθμός ρεκόρ και όχι με την καλή έννοια. Παρ’ όλα αυτά, όμως, ουκ εν το πολλώ το ευ και έτσι θα μπορούσαμε να είχαμε δεκαπέντε σελίδες αγνής δράσης ή έστω τρέλας. Αντί αυτού, έχουμε δεκαπέντε σελίδες με πράγματα που ήδη ξέρουμε, όπως το ότι η Amanda Waller είναι υπεύθυνη για την οργάνωση της ομάδας και μια ακόμη παρουσίαση των χαρακτήρων. Για χιλιοστή φορά. Το τεύχος ξεκινά παραδοσιακά, με την Amanda να τους μαζεύει και να τους αναθέτει την αποστολή (να κλέψουν κάτι από μια άλλη χώρα). Από εκεί, πεταγόμαστε απευθείας την ώρα της προσγείωσης στη χώρα, χωρίς να μεσολαβήσει τίποτα, και γίνεται κάτι αηδιαστικά απρόσμενο. Για κάποιο λόγο όλοι φοράνε κράνη σαν των αστροναυτών και ο Killer Croc κάνει εμετό μέσα σε αυτό, γιατί ζαλίστηκε. Ο Rick Flag πετάγεται να του σπάσει το κράνος, γιατί θα πνιγεί στον εμετό του και το τεύχος τελειώνει. Είχε μόνο δεκαπέντε σελίδες και αποφάσισαν να τις αναλώσουν στον εμετό του Killer Croc. Είναι νομίζω προσβλητικό τουλάχιστον. Καμία πρωτοτυπία και κανένα απολύτως ενδιαφέρον.

8

Το art work του τεύχους είναι, παρ’ όλα αυτά, εξαιρετικό. Είναι βέβαια Jim Lee, επομένως λογικό να είναι άξιο θαυμασμού. Οι εξαιρετικές εικόνες και τα χρώματα που σου παρέχει η κάθε σελίδα είναι τα μόνα που καθιστούν αυτό το τεύχος όχι ανυπόφορο. Οι αυστηρές και σχετικά bulky γραμμές των χαρακτήρων ενώνονται με τις σκοτεινές σκιάσεις και τα ζωηρά χρώματα, δημιουργώντας χάρμα οφθαλμών.

Εν κατακλείδι, το τεύχος δεν αξίζει. Ειδικά για να το αγοράσεις. Αν στο δανείσει κανένας φίλος σου, ρίξε μια ματιά. Κατά τα άλλα, ας ελπίσουμε όλοι η DC να μεριμνήσει του θέματος και να εξελιχθούν πιο ενδιαφέροντα τα επόμενα τεύχη.