Ο Προφήτης

Ένας Προφήτης μα τι Προφήτης!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Ο Προφήτης

Writer/ArtistΑρκάςPublisherΕκδόσεις Γράμματα

Μόλις κυκλοφόρησε το δέκατο και ένα από τα πιο καυστικά “μικρά βιβλία” του Αρκά, μετά το αρκετά χλιαρό ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Πρόκειται για το διαβόητο O ΠΡΟΦΗΤΗΣ, του οποίου ένα συγκεκριμένο strip προκάλεσε θύελλα σχολίων, που λείπει όμως από το αλμπουμάκι, οπότε λογικά θα συμπεριλαμβάνεται σε επόμενο.

Ο Προφήτης είναι ένας πικρόχολος γέροντας, ο οποίος κατεβαίνει σε ένα μεσαιωνικό χωριό με IQ τζατζικιού, μετανιώνοντας την ώρα και την στιγμή που διάλεξε αυτό το επάγγελμα. Περιέχει καυστικότατες ατάκες επιπέδου ΜΑΥΡΑ και βάλε, καταδικάζοντας την οχλοκρατία, τη βλακεία και την άβουλη μοιρολατρία, μέσα από πινελιές εμπνευσμένες από τη σύγχρονη μεταπολιτευτική πραγματικότητα. Το μόνο έγκλημα του Προφήτη είναι πως παραδέχεται ότι λέει πικρές αλήθειες, από το πρώτο strip κιόλας.

Πρόκειται για ένα ακόμα διαμαντάκι της σειράς τσέπης και για μία νέα δυνατή προσθήκη στους χαρακτήρες του σύμπαντος του Αρκά, το οποίο αξίζει της άμεσης προσοχής σας. Γιατί, όπως λέει και ο ίδιος ο Προφήτης: “Κοιτάζω στον ουρανό και εκπλήσσομαι από την ευφυΐα του κενού! Κοιτάζω στη Γη και εκπλήσσομαι από το κενό της ευφυΐας…”