Supergirl: Rebirth #1

Με φόρα από την τηλεοπτική σειρά

Τα τελευταία 20 χρόνια, με κάποια μικρά διαλείμματα, έχουμε συνεχώς έναν ongoing τίτλο της Supergirl. Και αυτό είναι πολύ καλό για όλους όσοι είμαστε οπαδοί του Girl of Steel. Αυτό που δεν ήταν καθόλου, μα καθόλου καλό, ήταν το επίπεδο του συγκεκριμένου τίτλου κατά το New 52. Μάλιστα δεν κατάφερε, σε αντίθεση με τους περισσότερους από τους υπόλοιπους βασικούς τίτλους, να φτάσει ούτε καν στο τεύχος #52, αφού διέκοψε την κυκλοφορία του με το τεύχος #40, το Μάιο του 2015.

Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, έχει μεσολαβήσει ένα πολύ σημαντικό γεγονός και αυτό δεν είναι άλλο από τη νέα τηλεοπτική σειρά SUPERGIRL, που έκανε το ντεμπούτο της ένα χρόνο πριν, απέσπασε αρκετά θετικές κριτικές και αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για την αγαπημένη μας ηρωίδα. Με το SUPERGIRL: REBIRTH #1, έχουμε το ξεκίνημα των περιπετειών της Kara σε αυτό το νέο κεφάλαιο της DC.

Από το ξεκίνημα της ιστορίας μας, γίνονται εμφανείς οι επιρροές της σειράς στο continuity του τίτλου με την εισαγωγή προσώπων και πραγμάτων, που (ξανα)γνωρίσαμε εκεί. Η δράση επικεντρώνεται γύρω από το Department of Extra-Normal Operations (DEO), μιας οργάνωσης που, όπως προδίδει και ο τίτλος της, ασχολείται με την παρακολούθηση και τον έλεγχο ατόμων με υπερφυσικές δυνάμεις. Διευθύντρια της οργάνωσης είναι η Cameron Chase. Μετά το θάνατο του Superman, η Kara απευθύνθηκε στο DEO για να συνεργαστούν για την προστασία του κόσμου και να τη βοηθήσουν να ανακτήσει τις δυνάμεις της, που εν τω μεταξύ είχε χάσει. Ταυτόχρονα, της δόθηκε η ταυτότητα της Kara Danvers, θετής κόρης των πρακτόρων του DEO, Eliza και Jeremiah Danvers, και μαθήτριας στο National City Technical High School. Τι θα συμβεί όμως όταν, κατά τη διάρκεια των πειραμάτων για την επιστροφή των δυνάμεών της, η Kara έρθει αντιμέτωπη με απειλή από τον πλανήτη Krypton;

supergirl_image

Η ιστορία είναι αρκετά τυπική για το είδος και μένει να δούμε το κατά πόσο θα εφαρμοστεί η μέθοδος του villain of the week ή θα έχουμε πιο πολύπλοκες ιστορίες. Στο κομμάτι της καθημερινής ζωής της Kara Danvers, πήραμε μόνο μια γεύση στο τέλος της ιστορίας. Για εμένα, από αυτό θα εξαρτηθεί η επιτυχία του τίτλου και σε αυτό το κομμάτι ήταν που υστέρησε το προηγούμενο volume. Θέλω πολύ περισσότερο χρόνο αφιερωμένο στην Kara, “εκτός υπηρεσίας”. Ελπίζω επίσης, να ακολουθήσουν το δρόμο της σειράς και να έχουμε ένα πιο ανάλαφρο κλίμα με γερές δόσεις χιούμορ. Τέρμα πια η μαυρίλα από το SUPERGIRL! Το πρώτο δείγμα είναι θετικό, αλλά ελλιπές. Περιμένουμε τη συνέχεια.

Στο σχέδιο βρίσκουμε την αγαπημένη (και γνώριμη από την παρουσία της στο Comicdom Con Athens) Emanuela Lupacchino, που είχε σχεδιάσει και αρκετά τεύχη του προηγούμενου volume της σειράς και η οποία είναι μια πολύ καλή επιλογή, μιας και το στιλ της, στο μεταίχμιο ρεαλισμού και cartoony (για να πω την αλήθεια, αρχίζει και μου θυμίζει αρκετά το σχέδιο του Mike Allred) είναι ιδανικό για τη Supergirl. Κανένα παράπονο σε αυτόν τον τομέα.

Συνολικά, το τεύχος πιο πολύ καλλιεργεί τις προσδοκίες μας για καλύτερες μέρες στον ongoing τίτλο, παρά προσφέρει μια ιδιαίτερη αναγνωστική εμπειρία. Οριοθετεί το cast και το σκηνικό (DEO και National City), αλλά όχι κάτι άλλο πέρα από αυτά. Όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα ακολουθήσει, οπότε ας είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.