Cryptocracy #3

Θεωρίες συνωμοσίας για να περνάει η ώρα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Cryptocracy #3

WriterVan JessenArtistPete WoodsPublisherDark Horse Comics

Οι θεωρίες συνωμοσίας πουλάνε. Εν προκειμένω, όμως, δεν έχουμε τους Illuminati ή τη Λέσχη Bildeberg, ούτε τίποτα εβραιομασώνους νεφελίμ από άλλους γαλαξίες, αλλά 9 οικογένειες αρκετά ανθρώπινες, πλην όμως πολύ εξελιγμένες. Πριν από χιλιετίες, οι 9 οίκοι μοίρασαν τον πλανήτη σε τσιφλίκια. Έκτοτε, κάνουν κουμάντο στα κρυφά, γιατί δε γουστάρουν να βγαίνουν φάτσα φόρα και να μοστράρονται. Εξ’ ου, λοιπόν, και ο τίτλος του comic, που όπως καταλάβατε έχει ελληνική ρίζα, γιατί ως γνωστόν όλα εδώ ξεκίνησαν, που λέει και ο Λιακόπουλος, όταν πουλάει κάτι τέτοια βιβλία στην τηλεόραση.

Οι οικογένειες αυτές δεν πολυγουστάρονται, αλλά αυτό είναι το μετερίζι τους και ανέχονται ο ένας τον άλλο, για να μην έχουμε συνέχεια παγκόσμιους πολέμους και σκοτώνονται οι λαοί. Αυτήν τη περίοδο αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση, καθώς ο Hum, ένας “προφήτης” με δυνάμεις, έφτασε και προαναγγέλλει το τέλος του κόσμου επικαλούμενος της 9 προφητείες (γενικά ο αριθμός 9 παίζει πολύ στο έργο).

Πρωταγωνιστής είναι ο ανερχόμενος στην ιεραρχία του οίκου Mars, νεαρός Grahame. Ο Grahame θα προσπαθήσει να ξεκάνει τον Hum, αλλά αν τα κατάφερνε δεν θα είχε και νόημα η συνέχεια του comic. Στην παράλληλη ιστορία, η ακτιβίστρια/ιντερνετική ραδιοπειρατής Bela προσπαθεί να αφυπνίσει συνειδήσεις, σχετικά με την κρυπτοκρατία, και ο Hum θα εκμεταλλευτεί την δημοτικότητά της.

Σε γενικές γραμμές, το comic διαβάζεται για να περάσει η ώρα. Το artwork του είναι καλό, αλλά όχι ιδιαίτερο. Οι χαρακτήρες τηρούν τα βασικά στοιχεία και υπάρχει αρκετή δράση. Δεδομένου ότι πρόκειται για τρίτο τεύχος, όμως, δε με έχει κερδίσει σαν αναγνώστη.