Tokyo Ghoul Vol. 8

Ένα πολύ σημαντικό και καλοδουλεμένο volume
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Tokyo Ghoul Vol. 8

Writer/ArtistSui IshidaPublisherViz Media

Ο Kaneki, στην προσπάθεια του να σώσει την Touka από τον αδερφό της, απελευθερώνεται από την ανθρώπινη φύση του και ανακαλύπτει την δύναμη του ως Ghoul, κάτι που θα τον αλλάξει οριστικά και δραματικά, ενώ παράλληλα διαδραματίζεται η μάχη μεταξύ του πανίσχυρου Owl και των Investigators. Eπιπλέον, o Sui Ishida μας φανερώνει το backstory της Touka και του αδερφού της. Τέλος, ο Kaneki αποφασίζει να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του και, για να το καταφέρει, αποφασίζει να αποσχιστεί από το Anteiku.

Ο Kaneki διαρκώς εξελλίσεται και ανακαλύπτει άγνωστες πτυχές του εαυτού του, κάτι που φανερώνει πως υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθουμε για την αινιγματική προσωπικότητα του πρωταγωνιστή. Το volume αποτελείται κυρίως από μάχες, αποφεύγοντας, ωστόσο, να γίνει ένα μονότονο manga και αυτό το καταφέρνει παρουσιάζοντάς μας την πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία της Touka και του αδερφού της. Το σχέδιο του Ishida είναι απλά εξαίσιο. Καταφέρνει να αποδώσει λεπτομερώς τις σκηνές των μαχών αλλά χωρίς να ξεχνάει τα έντονα συναισθήματα των χαρακτήρων.

To TOKYO GHOUL VOL. 8 είναι ένα πολύ σημαντικό και καλοδουλεμένο volume που μας εισάγει το νέο Kaneki και μας κάνει να αναρωτιώμαστε για την εξέλιξή του, αλλά και προκαλεί θλίψη για την απώλεια του άλλοτε αθώου και “ανθρώπινου” Kaneki.