Rom #2

Νοσταλγώντας τις παλιές καλές ημέρες της Marvel...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Rom #2

WritersChristos Gage, Chris RyallArtistDavid MessinaPublisherIDW Publishing

Η αναβίωση του Rom συνεχίζεται με τον δημοφιλή spaceknight να έχει βρει μια Γη, όπου τα Dire Wraiths έχουν εισβάλλει παντού. Σε αυτό το τεύχος, αφού σώζει την Darby Mason από μια πόλη στην οποία ακόμα και τα φυτά έχουν “μολυνθεί” από τα Wraiths, έχουμε ένα μικρό origin story. Στη συνέχεια, ξανασυναντιέται με την Camilla Byers, με το cliffhanger του τεύχους να είναι μια τραγική δυσλειτουργία εξοπλισμού.

Η κριτική μου στο comic είναι από τη σκοπιά του νοσταλγού του ήρωα που γνωρίσαμε από τη Marvel, τη δεκαετία του ’80. Τότε, η εταιρεία είχε συνδέσει τον πρωταγωνιστή με το υπόλοιπο universe της. Τώρα, η IDW τον συνδέει με τα υπόλοιπα παιχνίδια της Hasbro, των οποίων τα δικαιώματα έχει αγοράσει. Για το λόγο αυτό τον περιλαμβάνουν και στο ανάλογο crossover.

Για εμένα, ο καινούργιος Rom έχει κάτι από cartoons του Σαββατοκύριακου. Με ξεκάθαρο σενάριο και μπόλικη δράση, η οποία στηρίζεται και από το σχέδιο του David Messina. Απλές γραμμές, έντονα χρώματα, villiains με συνοφρυωμένα βλέμματα. Και μονολόγους που επεξηγούν τι έγινε και τι πρόκειται να γίνει.

Μάλλον τα δικαιώματα της Marvel για επανέκδοση αργούν…