Star Wars #22

Ένα βήμα εμπρός, δύο πίσω
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Star Wars #22

WriterJason AaronArtistJorge MolinaPublisherMarvel Comics

Το STAR WARS #22 είναι ένα πολύ εκνευριστικό τεύχος. Αλλά για να καταδειχθεί πλήρως αυτό, θα πρέπει κάποιος να έχει υπόψη του το προηγούμενο τεύχος, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα – αν όχι το καλύτερο – της σειράς μέχρι στιγμής. Εκεί είχαμε την αφήγηση από τη μεριά μιας ομάδας άριστα εκπαιδευμένων Stormtroopers, που πιστεύουν στην Αυτοκρατορία και καταφέρνουν – με σχετική ευκολία – να τα βγάλουν πέρα με τους ανοργάνωτους Rebels. Αρκετά πρωτότυπο και ωραία εκτελεσμένο. Στο τεύχος #22, αντίθετα, επανερχόμαστε απότομα στο γνώριμο σκηνικό: τέλειοι Rebels επιτίθενται σε πάνοπλο Star Destroyer, αλλά όλο το αυτοκρατορικό προσωπικό αποδεικνύεται αλαζονικό, ανίκανο και δειλό! Ήμαρτον! Από μια ρεαλιστική απεικόνιση του πολέμου, πάμε στα γνωστά και χιλιοπαιγμένα.

Στο δε artwork, πάλι δε μας τα λέει καλά η ιστορία! Ο Jorge Molina μας προσφέρει αρκετές όμορφες σελίδες αερομαχιών, αλλά μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν είχε κάνει κοπάνα από τη σχολή όταν μάθαιναν να σχεδιάζουν πρόσωπα, καθώς σε αυτόν τον τομέα το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο απογοητευτικό.

Aaaargh! Xydis smash!