Scarlet Witch #10

Ένα μαγικό παραμύθι που αξίζει την προσοχή σας!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Scarlet Witch #10

WriterJames RobinsonArtistKei ZamaPublisherMarvel Comics

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, λίγα από τα πράγματα που παράγει η Marvel έχουν καταφέρει να με κερδίσουν. Όμως, ήθελα να δώσω μια ευκαιρία στο comic της Scarlet Witch, κυρίως λόγω του πόσο όμορφη ήταν η τέχνη των εξώφυλλων, αλλά και γιατί η Scarlet Witch είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της Marvel, τόσο λόγω των δυνάμεων της όσο και του χαρακτήρα της. Και πραγματικά, το comic αυτό είναι ένα σπάνιο διαμαντάκι και η ιστορία που ξετυλίγεται στο SCARLET WITCH #10 μια από τις πιο όμορφες ολόκληρου του τίτλου.

Σε κάθε τεύχος, η Scarlet Witch ταξιδεύει και σε ένα διαφορετικό μέρος, λύνοντας μυστήρια μαγικής προέλευσης. Στο #10, τα βήματα της την οδηγούν στην Ιαπωνία, για να ξεδιαλύνει μια υπόθεση δολοφονίας ενός ηλικιωμένου μάγου. Οι μύθοι της Ιαπωνίας μπλέκονται με την πραγματικότητα, σε ένα ταξίδι που μοιάζει βγαλμένο από ένα όνειρο, τόσο χάρη στο γράψιμο, αλλά κυρίως χάρη στο artwork. Η περιπλάνηση της Wanda Maximoff στο χιονισμένο Κιότο παρουσιάζεται παράλληλα με την περιπλάνηση της ψυχής του μάγου, η οποία σταδιακά μετενσαρκώνεται σε μια αλεπού. Το τέλος είναι γλυκόπικρο και απόλυτα ταιριαστό για την συγκεκριμένη ιστορία.

Σε κάθε τεύχος, το artwork αναλαμβάνει ένας καλλιτέχνης με ρίζες από τη χώρα που επισκέπτεται η Scarlet Witch, το οποίο προσθέτει ακόμα περισσότερο στον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα του comic. Η τέχνη της Kei Zama προσδίδει ένα παραμυθένιο τόνο στην ιστορία, με τη Wanda να μοιάζει με τσιγγάνα πριγκίπισσα μιας άλλης εποχής. Συνιστώ ολόκληρη την τωρινή σειρά της Scarlet Witch στους αναγνώστες, αλλά το SCARLET WITCH #10 είναι ένα μαγικό παραμύθι που σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.