Detective Comics #940

“Nobody falls today”. Or do they?
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #940

WriterJames Tynion IVArtistEddy BarrowsPublisherDC Comics

Στον επίλογο του πρώτου arc του DETECTIVE COMICS, στη μετά REBIRTH εποχή, ένα μέλος της ομάδας του Batman αναλαμβάνει με αυτοθυσία ένα σχέδιο αυτοκτονίας για να αποτρέψει τα σχέδια της Colony, μιας παραστρατιωτικής ομάδας που είναι ο κεντρικός ανταγωνιστής αυτού του arc. Η Colony χάνει αυτή την πρώτη μάχη, αλλά όχι και τον πόλεμο, αφού τα μέλη της καταφέρνουν να διαφύγουν. Αλλά και η ομάδα του Batman μόνο αλώβητη δε βγαίνει από αυτή τη σύγκρουση, καθώς γνωρίζει την απώλεια ενός πολύ σημαντικού και αγαπητού μέλους. Τέλος, κάνει την εμφάνισή του ένας χαρακτήρας που ήταν και στο REBIRTH one-shot, ο οποίος φαίνεται να έχει κεντρικό ρόλο όσον αφορά στο μέλλον του σύμπαντος της DC.

Ο James Tynion IV μας προσφέρει ένα αγωνιώδες και συναισθηματικά φορτισμένο φινάλε. Ο συγγραφέας έχει την αυτοπεποίθηση να αφήσει πολλά panels, ακόμα και σελίδες ολόκληρες χωρίς κείμενο. Αυτή του η επιλογή καταφέρνει να μεταδώσει ακόμα πιο έντονα τα συναισθήματα των χαρακτήρων στον αναγνώστη. Βέβαια αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τα μολύβια του Barrows. Το σχέδιό του παραμένει πολύ καλό σε σκηνές δράσης, όπως και σε προηγούμενα τεύχη που συμμετείχε, αλλά είναι εξαιρετικό στα σημεία γυμνά από κείμενο που ανέφερα παραπάνω. Εκεί αναλαμβάνει μόνος του την μεταφορά της αγωνίας, της έκπληξης και της οδύνης των χαρακτήρων και το τελικό αποτέλεσμα είναι άκρως επιτυχημένο!

Εν κατακλείδι, το πρώτο arc της νέας ομάδας συντελεστών ολοκληρώνεται με επιτυχία και περιμένω πολύ αισιόδοξα την συνέχεια της δουλειάς τους!