The Ancient Magus' Bride Episode 1

Those Awaiting Α Star
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Ancient Magus' Bride: “Those Awaiting a Star” Part 1

Season/Episode WriterAya Takaha DirectorNorihiro Naganuma CastRyota Takeuchi, Atsumi Tanezaki NetworkCrunchyroll

Το πρώτο OVA μιας τριλογίας με τίτλο THE ANCIENT MAGUS’ BRIDE, μας προσκαλεί σε έναν παράξενο κόσμο φαντασίας, βγαλμένο από τη βασική ιστορία του ομώνυμου manga, πάνω στο οποίο βασίζεται. Η υπόθεση αφορά στην έφηβη Chise Hatori, μια νεαρή ορφανή κοπέλα, η οποία δεν έχει ζήσει ποτέ ευτυχισμένες στιγμές. Έχει γίνει αντικείμενο κακομεταχείρισης σε όλη της τη ζωή, χωρίς να έχει δεχτεί ίχνος αγάπης. Όλα αλλάζουν όμως, όταν ένας μυστηριώδης άνδρας με κεφάλι ζώου και υπερφυσικές δυνάμεις την πλησιάζει, υποσχόμενος να την ελευθερώσει από τη μιζέρια υπό κάποιους όρους, μια και ο ίδιος είναι ένας μάγος (magus).

Η όλη ιστορία ξετυλίγεται σταδιακά, σαν ένα παράξενο κουβάρι από γεγονότα που σχετίζονται με τη μοίρα, το παρελθόν και τη μαγεία. Η απόκοσμη φιγούρα του άνδρα με το πρόσωπο ζώου μου κέντρισε το ενδιαφέρον, μιας και από την αρχή με παρέπεμψε συνειρμικά στις εικόνες των αρχαίων αιγυπτιακών θεοτήτων. Η ιδέα ότι μια τέτοια μορφή συναντά ένα μικρό κορίτσι και του προσφέρει ελευθερία, καθώς και η σχέση αυτών των δύο, η οποία βασίζεται σε μια συμφωνία, θυμίζει έντονα κάτι τελετουργικό. Το animation είναι άψογο, ενώ οι εικόνες συναγωνίζονται σε ομορφιά και μαγεία το παράξενο της υπόθεσης. Η ιστορία θα φάνταζε ακόμα πιο ξεκάθαρη σε έναν γνώστη του manga, οπότε προτείνω σε όποιον πρόκειται να το δει να έχει εξοικειωθεί και με αυτό. Η τεχνική και το ύφος του πρώτου OVA μου θύμισε πολύ το ύφος του Studio Ghibli, κάτι που αμέσως πρόσθεσε πολλούς πόντους στο anime. Τα επόμενα δύο OVA της σειράς, για όποιον θέλει να δει τη συνέχεια, αναμένεται να βγουν μέσα στο 2017.