Deathstroke #2

Ανυπομονείς για το επόμενο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Deathstroke #2

WriterChristopher PriestArtistCarlo PagulayanPublisherDC Comics

Είναι πολύ σημαντικό, στην πάροδο των χρόνων, να μπορούν οι δημιουργοί να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των fans, αλλά και να παρουσιάζουν μια φρέσκια ματιά για τους χαρακτήρες.

Το δεύτερο τεύχος του DEATHSTROKE στο Rebirth σύμπαν της DC δίνει όλα τα παραπάνω. Πιάνει το σκοτεινό και underground ύφος του Deathstroke και του δίνει και μια ανανεωμένη ματιά. Το όλο τεύχος έχει μια σκοτεινή ατμόσφαιρα, που θυμίζει κάποια αστυνομική ταινία, με συμμορίες και πληρωμένους δολοφόνους. Το μισό σχεδόν τεύχος έχει ένα μυστήριο και χτίζει μια αγωνία, που είναι λες και έχει βγει από το SEVEN.

Και, αφού σε έχει κερδίσει με αυτή την ζοφερή ατμόσφαιρα, που είναι απόλυτα ταιριαστή στον χαρακτήρα του Deathstroke, σου πετάει και την κλασική superhero δράση και έρχεσαι και στανιάρεις. Πραγματικά, είναι λες και έχει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην προσγειωμένη αστυνομική φύση του χαρακτήρα, αλλά και στην πιο υπερηρωική και γεμάτη δράση πλευρά του. Και, φυσικά, σε αφήνει σε κρίσιμο σημείο, για να σου δημιουργήσει το αίσθημα του “θέλω το επόμενο τεύχος τώρα”.

Όλο αυτό, βέβαια, γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό, εξαιτίας του εξαιρετικού artwork. Η σεναριακή αντίθεση αποτυπώνεται άψογα, καθώς στο πρώτο μισό υπάρχουν έντονες σκιές, χρωματικές αντιθέσεις και χαμηλοί φωτισμοί, που δημιουργούν το κλίμα που πρέπει, και στο δεύτερο μισό, τα χρώματα παίρνουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Έντονα χρώματα, εκρήξεις και φανταχτερά κουστούμια σε κάνουν να βλέπεις πως ο χαρακτήρας έχει και αυτή την πλευρά.

Εν κατακλείδι, ένα πολύ καλό δεύτερο τεύχος και σε αφήνει διψασμένο για το επόμενο.