All-Star Batman #2

And now for something completely different
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

All-Star Batman #2

WriterScott SnyderArtistsJohn Romita Jr., Declan ShalveyPublisherDC Comics

Ο Batman συνεχίζει το ταξίδι του με τον Two-Face, ελπίζοντας να τον θεραπεύσει, ενώ διάφοροι εχθροί κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να τους σταματήσουν. Ο ρυθμός είναι γρήγορος και καθηλωτικός, επικυρώνοντας την δήλωση του Snyder ότι είναι επηρεασμένος από το MAD MAX: FURY ROAD, ο Batman συνεχίζει να εμφανίζει καινούργια gadgets, ενώ η αλληλεπίδραση μεταξύ hero και villain είναι απολαυστική. Συγχρόνως, όπως και στο προηγούμενο τεύχος, άλλος ένας στενός σύμμαχος του Batman φαίνεται να φλερτάρει με τη Dark Side, βάζοντας τον πρωταγωνιστή σε δύσκολη θέση. Ποτέ δεν ήμουν fan του John Romita Jr., αλλά εδώ μου άρεσε το σχέδιο του, με τον Dean White στα χρώματα να κλέβει την παράσταση.

Το δεύτερο σκέλος του comic είναι πιο κοντά σε αυτό που θα περίμενε κανείς. Αρκετά ατμοσφαιρικό, φέρνει στο προσκήνιο έναν από τους πιο σκοτεινούς αντιπάλους του Batman και κερδίζει τις εντυπώσεις, χάρη στο καλό σχέδιο του Declan Shalvey αλλά κυρίως χάρη στην εξαιρετική χρήση των χρωμάτων από την “είμαι πίσω από σχεδόν όλα τα comic που διαβάζετε αυτό το διάστημα” Jordie Bellaire.

Το “My Own Worst Enemy” δεν είναι ούτε “Court of Owls” ούτε “Zero Year”, καθώς ο Snyder πειραματίζεται αρκετά, όμως πρώτον, έχει αποδείξει επανειλημμένως την αξία του και δεύτερον, είναι δεδομένο ότι οι ιστορίες του θέλουν χρόνο για να ξεδιπλωθούν. Το ALL-STAR BATMAN μπορεί να μοιάζει φτωχότερο δίπλα στον ομώνυμο τίτλο και το DETECTIVE COMICS, αλλά στο τέλος της διαδρομής δεν αποκλείεται εδώ να βρίσκεται το Batman story of the year.