Gotham S03E01

Better To Reign In Hell...
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Gotham

Season/EpisodeS03E01 WritersJohn Stephens, Bruno Heller DirectorDanny Cannon CastBen McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Sean Pertwee, Robin Lord Taylor, Jamie Chung, Erin Richards NetworkFox

Μετά το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα, κατέφθασε το φθινόπωρο και μαζί του τα νέα ξεκινήματα. Οι μαθητές επιστρέφουν στα σχολεία, οι ομάδες στους αγωνιστικούς χώρους και, φυσικά, οι αγαπημένες μας σειρές στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. Όταν ξεκίνησε το GOTHAM, ήταν η αγαπημένη μου βασισμένη σε comic σειρά εκείνης της εποχής. Με τον καιρό, ξέφυγε λίγο και άρχισε να γίνεται όλο και πιο υπερβολικό, σουρεάλ και campy. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει μια ενδιαφέρουσα σειρά και προσδοκούσα την πρεμιέρα της νέας σεζόν.

Η δράση τοποθετείται έξι μήνες μετά το τέλος του τελευταίου επεισοδίου. Τα μέτωπα που έχουν ανοίξει είναι πολλά. Ο James Gordon έχει γίνει κυνηγός των επικηρυγμένων τροφίμων-πειραμάτων του Arkham, που άφησε πίσω του ο Hugo Strange, η Fish Mooney θέλει να ηγηθεί αυτών των τροφίμων, ο Penguin έχει επικηρύξει τη Fish Mooney και ο Bruce Wayne με τον Alfred θέλουν να ξεσκεπάσουν το Court of Owls, που πιστεύουν ότι ελέγχει τις Wayne Enterprises και τη Gotham.

Το επεισόδιο καταφέρνει να μας βάλει στο κλίμα μετά την τετράμηνη αποχή, να ανοίξει όλα τα τρέχοντα sub-plots και να μας προσφέρει αρκετή δράση, για να μη βαρεθούμε. Γενικά, μια απόλυτα ικανοποιητική πρεμιέρα. Άντε, ακόμα να ξεκινήσει το δεύτερο επεισόδιο;