Agents Of S.H.I.E.L.D. S04E01

The Ghost

Τα τελευταία χρόνια, οι κινηματογράφοι έχουν πλημμυρίσει με comic book movies και τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα με comic book series. Η Marvel συνδυάζει και τα δύο, φτιάχνοντας σειρές που λαμβάνουν χώρα στο Marvel Cinematic Universe, αρχίζοντας με το AGENTS OF S.H.I.E.L.D., μία σειρά με πρωταγωνιστή τον Agent Phil Coulson, ο οποίος είχε πεθάνει στην ταινία AVENGERS, αλλά γύρισε πίσω, επειδή η σειρά ήθελε πρωταγωνιστή και ο Samuel L. Jackson παραήταν ακριβός. Οι πρώτες τρεις σεζόν της σειράς ήταν ικανοποιητικές και διασκεδαστικές, αλλά ποτέ δεν ήταν κάτι το ενθουσιαστικό. Οι μόνοι ενδιαφέροντες χαρακτήρες από τα comics που εμφανίζονταν ήταν κάποιοι b-listers που δεν τους ήξερε κανείς. Όμως, η τέταρτη σεζόν κάνει την διαφορά, επειδή φέρνει στο προσκήνιο τον Ghost Rider!

Το επεισόδιο αυτό αρχίζει με την Skye, ή αλλιώς Daisy, ή αλλιώς Quake (αυτή η κοπέλα και οι ονομασίες της!), να κυνηγά εγκληματίες. Αλλά κάποιος την προλαβαίνει. Ένα μυστηριώδες φλεγόμενο αμάξι πετάγεται απο το πουθενά και ο οδηγός του δολοφονεί με βίαιο τρόπο τους εγκληματίες. Η Daisy καταφέρνει να τον παρατηρήσει μόνο λίγο, αλλά αρκετά για να καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά, καθώς βλέπει ένα φλεγόμενο κρανίο να εξαφανίζεται μέσα στην νύχτα.

agents-of-shield-4-01-the-ghost-zombie-coulson-min-1

Αρχικά, σε κάθε σεζόν της σειράς η δράση και τα εφέ γίνονται όλο και καλύτερα. Η σκηνοθεσία παραμένει ικανοποιητική, χωρίς πολλές αλλαγές, και το σενάριο κρατάει τον θεατή σε αγωνία. Ο διάλογος είναι άλλο ένα πολύ δυνατό σημείο του επεισοδίου, καθώς έχει βρει την ισορροπία ανάμεσα στο αστείο και το σοβαρό. Τα εφέ του Ghost Rider είναι καταπληκτικά, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το budget που έχει η παραγωγή στη διάθεσή της. Η σκηνή μεταμόρφωσής του με έκανε να ανατριχιάσω!

Το καλύτερο στοιχείο του επεισοδίου ήταν, όπως θα περίμενε κανείς, ο Ghost Rider. Αρχικά, θέλω να πω πως χαίρομαι που, αντί να χρησιμοποιήσουν τον original Ghost Rider, τον Johnny Blaze, χρησιμοποίησαν τον πιο καινούργιο, Robbie Reyes, που είναι και η αγαπημένη μου version του Rider. Μπορεί να μην εμφανίζεται πάρα πολύ στο επεισόδιο αυτό, αλλά όταν εμφανίζεται, κλέβει την παράσταση! Ακόμα και όταν δεν είναι στην οθόνη, η παρουσία του είναι αισθητή και το set up που γίνεται για αυτόν από τα θύματά του ή από άλλα πρόσωπα είναι τρομαχτικό. Περίμενα πως ένας χαρακτήρας σαν τον Ghost Rider, που έχει να κάνει με μεταφυσική, δε θα ταίριαζε καθόλου σε μία σειρά σαν το AGENTS OF S.H.I.E.L.D., αλλά έκανα λάθος! Ο Robbie Reyes είναι μία πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη στο Marvel Extended Universe και ανυπομωνώ να τον δω περισσότερο!

MARVEL'S AGENTS OF S.H.I.E.L.D. - "The Ghost" - In the season premiere episode, "The Ghost," Ghost Rider is coming, and S.H.I.E.L.D will never be the same. "Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D." returns with a vengeance for the fourth exciting season in an all-new time period, TUESDAY, SEPTEMBER 20 (10:00-11:00 p.m. EDT), on the ABC Television Network. (ABC/Jennifer Clasen) GABRIEL LUNA

Οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι ακριβώς όπως τους θυμόμασταν από τις προηγούμενες σεζόν. Το πρόβλημα εδώ είναι πως έχουν κάνει την ιστορία του Ghost Rider τόσο ενδιαφέρουσα που, όταν υπήρχαν σκηνές με τους υπόλοιπους χαρακτήρες να ασχολούνται με τις δικές τους υποθέσεις, ήθελα απλα να προχωρήσω το επεισόδιο στην επόμενη σκηνή, που είχε να κάνει με το πολυαγαπηνένο φλεγόμενο κρανίο. Ο διάλογος σε αυτές τις σκηνές ήταν βαρετός και, για αυτούς που έχουν δει και την υπόλοιπη σειρά, επαναλαμβανόμενος. Βέβαια, είναι ακόμα το πρώτο επεισόδιο, οπότε μπορούμε απλά να ελπίζουμε σε πιο ενδιαφέρουσες σκηνές ανάπτυξης χαρακτήρα και πολύ περισσότερο Robbie Reyes!

Γενικά τώρα, λόγω του επικείμενου DOCTOR STRANGE, όλες οι σειρές της Marvel – δηλαδή το AoS και εκείνες του Netflix – προσπαθούν να βάλουν κάποιον χαρακτήρα με μεταφυσικό background για να προσθέσουν στο σύμπαν την ιδέα της μαγείας απο τρεις διαφορετικές πλευρές. Το DOCTOR STRANGE θα παρουσιάσει έναν πιο σκληροπηρυνικό και “παραδοσιακό” τύπο μαγείας, η σειρά IRON FIST που ετοιμάζει η Netflix θα μας ταξιδέψει στον κόσμο του μυστικισμού και των πολεμικών τεχνών και το AGENTS OF S.H.I.E.L.D. μας εισάγει στον κόσμο της μεταφυσικής και της μεταθανάτιας ζωής. Αυτή η στρατηγική πιστεύω πως είναι πολύ έξυπνη και κερδοφόρα, επειδή η εταιρεία καταφέρνει να βγάλει και κέρδος, καθώς και να ικανοποιήσει τους fans των χαρακτήρων αυτών. Έτσι, θα έχουμε και ένα πιο ολοκληρωμένο σύμπαν της Marvel που θα μας κρατά ικανοποιημένους, μέχρι να αποφασίσουν τα studios να μας δώσουν αυτό που θέλουμε – δηλαδή X-Men, Fantastic Four και Avengers στο ίδιο κινηματογραφικό σύμπαν!

Το AGENTS OF S.H.I.E.L.D. αρχίζει δυνατά την τέταρτή του σεζόν με ένα επεισόδιο γεμάτο δράση και σασπένς. Η ποιότητα έχει ανέβει σε κάθε τομέα. Τα εφέ, η σκηνοθεσία και το σενάριο έχουν αναπτυχθεί σε αρκετά μεγάλο βαθμό και είδαμε την καλύτερη εισαγωγή που θα μπορούσαμε να έχουμε για τον Ghost Rider! Ξεπέρασε τις προσδοκίες μου και ελπίζω να συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο.