Batman The Telltale Series Episode Two

Children Of Arkham
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman The Telltale Series Episode Two: Children Of Arkham

PublisherTelltale Games

Τα τελευταία χρόνια, τα video games έφυγαν από το στάδιο που υπήρχαν μόνο και μόνο για να περνά η ώρα μας και προχώρησαν σε σημείο που να μπορούν να ψυχαγωγήσουν τους παίχτες με συναρπαστικές ιστορίες και ρεαλιστικούς χαρακτήρες. Η Telltale είναι η βασίλισσα των story based games και στον καινούριο τίτλο της, BATMAN, φαίνεται πραγματικά το γιατί.

Το δεύτερο επεισόδιο ξεκινά ακριβώς από εκεί που τελείωσε το πρώτο. Ο Falcone είναι στην φυλακή και ο Bruce προσπαθεί να μάθει τι μυστικά κρύβει η οικογένειά του. Αυτό που λατρεύω στα παιχνίδια της Telltale είναι πως καταφέρνουν με το πιο απλό gameplay και με γραφικά που μοιάζουν ζωγραφισμένα στο χέρι να κάνουν τον παίχτη να έχει αγωνία για το τί θα συμβεί μετά. Το σασπένς είναι βασικό χαρακτηριστικό του επεισοδίου, καθώς συνεχώς η πλοκή παίρνει απίστευτες τροπές. Οι επιλογές που έκανε στο προηγούμενο επεισόδιο ο παίχτης, αλλά κι αυτές που κάνει και τώρα, έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ιστορία, κάτι που κάνει το παιχνίδι πιο ρεαλιστικό και τον παίχτη να σκέφτεται περισσότερο τις αποφάσεις του. Ο Bruce Wayne ποτέ δεν υπήρξε πιο ρεαλιστικός. Γενικά, κάθε χαρακτήρας του παιχνιδιού είναι πολύ καλοστημένος. Ο μόνος χαρακτήρας, με τον οποίο έχω πρόβλημα, είναι ο Penguin καθώς η version του στο παιχνίδι είναι πιο νέα και μοιάζει με Νικαιώτη κάγκουρα. Οι διάλογοι είναι καταπληκτικοί και τα quick time events είναι συναρπαστικά και πολύ καλά σκηνοθετημένα.

Το BATMAN της Telltale συνεχίζει δυνατά και ανυπομονώ να δω την κατάληξη της ιστορίας και να μάθω ποιοι είναι οι νέοι μυστηριώδεις εχθροί του Batman: οι Children of Arkham.