Teen Titans: Rebirth #1

Οι νέοι Teen Titans υπό αυστηρή διεύθυνση!

Οι πολύ επιτυχημένοι τίτλοι REBIRTH ολοκληρώνονται σιγά-σιγά, καθώς το καινούργιο σύμπαν της DC αρχίζει πια και παίρνει μορφή. Κάποιοι χαρακτήρες οδεύουν προς μια διαφορετική πορεία σε σχέση με τις περιπέτειες τους στο New 52, άλλοι ανακαλύπτουν ένα παρελθόν το οποίο δεν γνώριζαν ότι είχαν, κι άλλοι παραμένουν πάνω-κάτω ίδιοι. Δεν είμαι σίγουρη γιατί οι εκδότες άφησαν τους πολύ δημοφιλείς Τeen Titans για το τέλος, αλλά σίγουρα η ανυπομονησία που προκάλεσε αυτή η επιλογή, συνέβαλλε στην θετική αποτίμηση του TEEN TITANS: REBIRTH. Αν μη τι άλλο, ακόμη και αν κάποιος δεν είναι fan της σειράς, οι περισσότεροι αναρωτηθήκαμε τι μέλλει γενέσθαι για τον Damian Wayne, τον σχετικά καινούργιο, πολυδιαφημισμένο και αμφιλεγόμενο Robin. Kαι από τι φαίνεται, ο Damian παίρνει τη σκυτάλη από τον (και καλά) νεκρό Tim Drake, ως νέος αρχηγός των Teen Titans.

Αυτό είναι τόσο υπέροχο όσο και αστείο, για πολλούς λόγους. Ο Damian είναι μόλις δεκατριών ετών, και φαίνεται να έχει ξεπεράσει το παρελθόν του στους League Of Assassins και να αποδέχεται τις αξίες που εκπροσωπεί ένας Robin, αλλά, από την άλλη, έχει και τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα. Είναι αγενής, σαρκαστικός, πολύ περήφανος, βίαιος και δεν εμπιστεύεται εύκολα, μία τέλεια μίξη του Bruce Wayne και της super-villain μαμάς του, Talia al Ghul.

Από την άλλη, τα υπόλοιπα μέλη των Teen Titans έχουν διαφορετικές εμπειρίες: η Starfire, η εξωγήινη από τον πλανήτη Tamaran, από μέλος των Teen Titans έγινε μέρος της ομάδας των “παρανόμων” του Jason Todd, για κάποιο διάστημα, προτού αποσυρθεί σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, όπου συνεχίζει την καριέρα της ως vigilante. Η αγαπημένη μου χαρακτήρας, η Raven, έχει την ατυχία να έχει έναν δαίμονα για πατέρα (στην κυριολεξία), ο νέος Kid Flash έχει μικρομπλεξίματα με τον νόμο, ενώ ο Beast Boy, παρ’ ότι έχει τη δύναμη να μεταμορφωθεί σε οποιοδήποτε ζώο, παραμένει ένας από τους πιο ανθρώπινους χαρακτήρες. Κάποια από αυτά τα μαθαίνουμε στις πρώτες σελίδες του τεύχους, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι προσωπικότητες των Τeen Titans παρουσιάζονται κάπως επιδερμικά. Θα ήθελα περισσότερη εμβάθυνση στους χαρακτήρες, αλλά το TEEN TITANS: REBIRTH ασχολείται με το να τους στριμώξει όλους μέσα σε λίγες σελίδες. Ακόμη και έτσι, παραμένει ένα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό τεύχος, αν μη τι άλλο για τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζει να τους προσεγγίσει ο Damian ώστε να… τί; Αυτό φαίνεται ότι θα το μάθουμε στο επόμενο τεύχος.

teen-titans-rebirth-kid-flash

Ολόκληρο το τεύχος είναι πνιγμένο στα χρώματα, κάτι το οποίο είναι απόλυτα ταιριαστό με τις διαφορετικές τοποθεσίες και τις διαφορετικές προσωπικότητες των χαρακτήρων. Το artwork μου άρεσε πάρα πολύ και μπορώ να πω ότι το τεύχος, αν και όχι κάτι το σπουδαίο, υπόσχεται συναρπαστικά πράγματα για τους Τeen Titans στο μέλλον, το οποίο είναι μια ευχάριστη αλλαγή από την πορεία τους στο New 52.

Αν είστε fan της ομάδας και του δύστροπου, αλλά τόσο διασκεδαστικού, Damian, ρίξτε μια ματιά στο τεύχος, καθώς περιμένετε για τα επόμενα. Έτσι κι αλλιώς, περιμέναμε αρκετά για το TEEN TITANS: REBIRTH και μολονότι δεν είναι τόσο καλό όσο άλλα, δεν μπορώ να πω πως απογοητεύει. Τα καλύτερα έρχονται!