Animation News

Παραμύθια, μαγεία, mechas και μονομαχίες

Πληθώρα νέων σχετικά με το animation, αλλά και τα anime, τις τελευταίες ημέρες. Πάμε λοιπόν να δούμε τα σημαντικότερα.

Στο στρατόπεδο της Disney, ανακοινώθηκε πως η Meg LeFauve (INSIDE OUT), μαζί με τον Nathan Greno (TANGLED) θα σκηνοθετήσουν την επερχόμενη μεγάλου μήκους ταινία animation, GIGANTIC, που θα είναι βασισμένη στο Ο ΤΖΑΚ ΚΑΙ Η ΦΑΣΟΛΙΑ. Αυτή η ανάθεση σχολιάστηκε ως μέρος της πρόσφατης τάσης της Disney να “αναβαθμίζει” σεναριογράφους σε σκηνοθέτες, ενώ επαινέθηκε το γεγονός ότι θα σκηνοθετήσει ταινία μεγάλου μήκους γυναίκα σκηνοθέτης. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Νοέμβρη του 2018.

Επίσης, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, θα ξεκινήσει η προβολή της σειράς TANGLED: THE SERIES, όπου θα βλέπουμε τις περιπέτειες της Ραπουνζέλ που προέκυψαν μετά την ταινία και πριν τα γεγονότα του TANGLED EVER AFTER. Δεν θα είναι γυρισμένο με 3D/CGI animation, αλλά, θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη, αποτελούμενη από στυλιζαρισμένα όμορφο 2D animation. Μπορείτε να δείτε το teaser trailer εδώ.

Το Netflix, ανακοίνωσε πως ο δεύτερος κύκλος του VOLTRON: LEGENDARY DEFENDER, θα είναι διαθέσιμος στην πλατφόρμα του, στις 20 Ιανουαρίου 2017. Κυκλοφόρησε και trailer, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ. Όπως αποκάλυψε και ο σεναριογράφος της σειράς, Tim Hendrick, σε συνέντευξή του στο New York Comic Con, στη δεύτερη σεζόν, η σειρά θα εμβαθύνει περαιτέρω στους χαρακτήρες.

Όσον αφορά τα anime, το LITTLE WITCH ACADEMIA έκανε το θαύμα του και θα συνεχίσει επίσημα ως σειρά. Σκοπός να κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Γενάρη, ενώ τα επεισόδια θα έχουν διάρκεια μισή ώρα, καθώς επιστρέφουν σχεδόν όλοι οι βασικοί ηθοποιοί για να δανείσουν τις φωνές τους στους κύριους χαρακτήρες.

Η ταινία του SWORD ART ONLINE, έχει βάλει πλώρη για τις 18 Φλεβάρη, ενώ κυκλοφόρησε και νέο trailer. Τα φωνητικά θα τα κάνουν οι ίδιοι ηθοποιοί με πριν.

Τέλος, μετά την τεράστια εισπρακτική της επιτυχία στην Ιαπωνία, η ταινία ONE PIECE FILM: GOLD θα βγει και στα Αγγλικά, από τη Funimation, προκειμένου να κυκλοφορήσει σε ΗΠΑ και Καναδά τον Ιανουάριο.