Arrow S05E01

Legacy
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Arrow

Season/EpisodeS01E01 WritersGreg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg, Wendy Mericle DirectorJames Bamford CastStephen Amell, Emily Bett Rickards, Willa Holland, Paul Blackthorne, Katie Cassidy, David Ramsey NetworkThe CW

Ο πέμπτος κύκλος του ARROW έχει πολλές αναγνώσεις. Από τη μία, δε μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε ότι είναι ένα κατόρθωμα και μόνο ότι έφτασε να είναι μια από τις μακροβιότερες σειρές βασισμένες σε comic. Από την άλλη, θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να ξεπεράσει τους, τουλάχιστον μέτριους, δύο προηγούμενους κύκλους. Σίγουρα, πάντως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα ολοκληρωθεί η πενταετής περίοδος των flashbacks, που ξεκίνησε με το πρώτο επεισόδιο, και την παράλληλη αφήγηση των περιπετειών του Oliver στη Starling/Star City, και αυτών που έζησε τα πέντε χρόνια που ήταν αγνοούμενος.

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο επεισόδιο της σεζόν είναι αρκετά καλό και χορταστικό. Στο παρόν, επικεντρωνόμαστε στον διπλό αγώνα του Oliver, ως Green Arrow, αλλά και ως νέος Δήμαρχος της Star City, απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα, αλλά και τη διεφθαρμένη αστυνομία. Με την Team Arrow διαλυμένη, θα χρειαστεί να ψάξει για καινούριους συμμάχους, για να σχηματίσει μια νέα ομάδα (που θα περιλαμβάνει κάποιους χαρακτήρες της DC που θα δούμε για πρώτη φορά σε live action). Στα flashbacks, ο Oliver (ένα χρόνο, πλέον, πριν την επιστροφή του στη Starling City) προσπαθεί να εισχωρήσει στη ρωσική μαφία, με σκοπό να πλησιάσει και να σκοτώσει τον διαβόητο Kovar.

Η νέα πρεμιέρα του ARROW με εξέπληξε ευχάριστα. Συνδυάζοντας το παλιό με το καινούργιο, δημιουργεί προσδοκίες και ανανεώνει το ενδιαφέρον του τηλεθεατή, μετά από μια μακροχρόνια μέτρια περίοδο.