Hadrian's Wall #1

Έγκληματα και πάθη στο διάστημα

Καινούρια σειρά για την Image από τους δημιουργούς του C.O.W.L., Kyle Higgins, Alec Siegel και Rod Reis, αυτή τη φορά σε retro sci-fi, murder mystery ύφος. Για όσους ξέρουν το C.O.W.L. και τους δημιουργούς του, το HADRIAN’ S WALL είναι “must have” χωρίς πολλά λόγια. Το ταλέντο αυτής της δημιουργικής ομάδας ξεχειλίζει και το premise του καινούργιου τους comic είναι ιδιαίτερο και ενδιαφέρον.

Ο ντετέκτιβ Simon Moore είναι στα πρόθυρα κάποιας υπαρξιακής κρίσης, ζει μόνος του, είναι χωρισμένος και εθισμένος σε χάπια, για να αντιμετωπίσει τόσο τον πόνο κάποιου παλιότερου τραυματισμού, την αυτοματοποιημένη, ψυχρή κοινωνία στην οποία ζει και αρκετά προσωπικά προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος. Ο Simon δέχεται επίσκεψη από κάποιον παλιό γνωστό του, που του προσφέρει μία πολύ επικερδή δουλειά, να επιβεβαιώσει το ότι ο θάνατος ενός αστροναύτη ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια εξέταση ρουτίνας, στο διαστημόπλοιο μιας μεγάλης εταιρίας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το θύμα είναι ο νυν σύζυγος της πρώην γυναίκας του Simon, η οποία επίσης εργάζεται στο ίδιο διαστημόπλοιο. Οι ήδη κακές σχέσεις του με την πρώην του, θα επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο με την παρουσία του εκεί.

Πέρα από τα οικογενειακά μπερδέματα και το ψιλό-κλασικό murder mystery σκηνικό, που είναι πάντα ενδιαφέροντα, το HADRIAN’S WALL παρουσιάζει και ένα ελαφρώς δυστοπικό μέλλον, διάχυτα δυσάρεστο, αλλά όχι τραγικό, ίσα- ίσα ώστε να είναι αρκετά ρεαλιστικό. Οι χαρακτήρες είναι περισσότερο στιλιζαρισμένοι, παρά relatable. Ο δε πρωταγωνιστής είναι ο ορισμός του κεντρικού χαρακτήρα σε noir – γοητευτικός, κατεστραμμένος, μηδενιστής και σχεδόν κωμικός στον εκνευρισμό του με τον κόσμο γύρω του. Η πρώην σύζυγος, αντίστοιχα, ψυχρή femme fatale με ψηλοτάκουνα (στο διαστημόπλοιο… τέλος πάντων). Το μυστήριο, αν και παρουσιάζεται κάπως χλιαρό, φαίνεται πως θα έχει ενδιαφέρουσες τροπές και τα δευτερεύοντα στοιχεία της ιστορίας είναι εξίσου – αν όχι και περισσότερο – ενδιαφέροντα από το κεντρικό concept.

hadrian2
To artwork του Rod Reis είναι μοναδικό. Λίγοι καλλιτέχνες του χώρου θα κατάφερναν να αποδώσουν τη σύνθετη αυτή ιστορία, με τα τόσα αναμεμειγμένα είδη, χωρίς να αδικήσουν κανένα, ή να υπερβάλλουν πουθενά, ενώ παράλληλα καταφέρνοντας να κάνουν κάτι τόσο όμορφο. Από άποψη artwork, το HADRIAN’S WALL είναι εντελώς ισορροπημένο, to the point και, το βασικότερο, αισθητικά ικανοποιητικό, με φανταστικό coloring, επίσης από τον Rod Reis.

Μια πολύ καλή αρχή για το HADRIAN’S WALL, που κερδίζει τους αναγνώστες με όλα τα συστατικά του. Οι χαρακτήρες που δίνουν την αίσθηση του παλιομοδίτικου, το μυστήριο στα βάθη του διαστήματος, το σχέδιο. Κάθε στοιχείο του πρώτου τεύχους, από μόνο του, είναι αρκετό για να κρατήσει τους αναγνώστες και να δημιουργήσει το πιστό του κοινό, που θα το ακολουθήσει μέχρι το άπειρο (και ακόμη παρα πέρα).