Top 10 Introduction To 2000AD Stories

Δέκα προτάσεις για μια πρώτη επαφή με την ιστορική ανθολογία
1

Judge Dredd: The Complete Case Files 03

WritersJohn Wagner, Pat MillsArtistsMike McMahon, Ron Smith, Dave Gibbons, Brian Bolland, Brendan McCarthy, Garry Leach, Ian Gibson, John Cooper, Barry Mitchell

Πρόσφατα, προβληματίστηκα αρκετά για το τι θα πρότεινα σε κάποιον που θέλει να πάρει μια καλή γεύση για το τί είναι ο Dredd. Αυτή είναι, νομίζω, η δεύτερη καλύτερη πρόταση (η πρώτη είναι το COMPLETE AMERICA, αλλά πρωτοδημοσιευτηκε στο JUDGE DREDD MEGAZINE, οπότε δεν το θεώρησα eligible για αυτήν εδώ τη δεκάδα).

Στο τρίτο volume των COMPLETE CASE FILES, οι δημιουργοί έχουν κατασταλάξει στο τί και ποιός είναι ο Dredd, και, ουσιαστικά, παίρνουμε μια πολύ καλή γεύση για την εποχή που θα ακολουθήσει. Ο John Wagner έχει αναλάβει, πλέον, στο μεγαλύτερο κομμάτι τη συγγραφή των ιστοριών (ως John Howard), ενώ στο artwork έχουμε δημιουργούς όπως οι Dave Gibbons, Brian Bolland, Brendan McCarrthy και Gary Leach. Αυτός, πάντως, που κερδίζει τις εντυπώσεις και έχει τον μεγαλύτερο όγκο δουλειάς στο volume, είναι ο Ron Smith, ο οποίος αποτελεί και έναν από τους πιο σημαντικούς και χαρακτηριστικούς artists του χαρακτήρα.

Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν μιλάμε για τις καλύτερες, ή τις πιο σημαντικές ιστορίες στην ιστορία του Dredd (στα αμέσως επόμενα volumes, θα δούμε κάποιες από αυτές που θεωρούνται οι καλύτερες, ενώ στο προηγούμενο έχουμε την επική “Cursed Earth Saga”), αλλά εδώ έχουμε, για πρώτη φορά, με τόση συνέπεια, τον Dredd και τον κόσμο του, στα χαρακτηριστικά short stories. Η τρέλα της Megacity 1, με τις διαφορες μόδες, και κάποιοι απίστευτοι χαρακτήρες, εμφανίζονται στις σελίδες του. Παράλληλα, έχουμε και την πρώτη εμφάνιση δύο σημαντικών χαρακτήρων στην εξελιξη της ιστορίας του Dredd, της Vienna (ανιψιάς του Dredd), αλλά και του Judge Death.

Αν κάποιος θέλει να πιάσει τον Dredd σχεδόν από την αρχή και, παράλληλα, να πάρει μια καλή και χαρακτηριστική εικόνα για το ποιος είναι o ήρωας, μιλάμε για ιδανική περίπτωση για την εισαγωγή στον κόσμο του.

Warp Factor: Οι ιστορίες που δημοσιεύονται σε αυτό τον τόμο, είναι λίγο μετά το merge του 2000AD και του STARLORD, οπότε ο Mills σταμάτησε να συνεισφέρει τόσο ενεργά στον χαρακτήρα και τα ηνία ανέλαβε πλέον ο Wagner, ο οποίος αναφέρεται, βεβάιως, με διάφορα ψευδώνυμα. Ο λόγος που οι συγγραφείς του 2000AD χρησιμοποιούσαν τόσο συχνά ψευδώνυμα, είναι για να μη φαίνεται στους αναγνώστες το πόσο λίγοι ήταν αυτοί που έγραφαν τις ιστορίες.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα και για άλλα collected editions του 2000AD, μπορείτε να δοκιμάσετε να ακούσετε το MEGACITY BOOK CLUB, όπου κάθε βδομάδα μιλάνε και για μια ενδιαφέρουσα συλλογή του 2000AD.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1