Top 10 Introduction To 2000AD Stories

Δέκα προτάσεις για μια πρώτη επαφή με την ιστορική ανθολογία
8

Zenith: Phase 1

WriterGrant MorrisonArtistSteve Yeowell

Τον Αύγουστο του 1987, και ενώ οι υπερήρωες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επαναπροσδιορίζονταν ως αποτέλεσμα μιας σειράς comics (ανάμεσα τους, βεβαίως, τα DARK KNIGHT RETURNS και WATCHMEN), έναν νεαρός Σκοτσέζος ήρθε για να ταράξει τα (όχι και τόσο ήσυχα) νερά του 2000AD, δημιουργώντας ένα νέο είδος υπερήρωα-pop star, που ενδιαφέρεται περισσότερο για τις γυναίκες, τα ναρκωτικά και τη δόξα, παρά για το να πολεμήσει το έγκλημα.

O Morrison, στα τέσσερα βιβλία που διαρκεί η σειρά, καταφέρνει να απορροφήσει τις επιρροές του και να αναπτύξει τις ικανότητες και θέματα που αργότερα θα τον χαρακτηρίζουν. Ταυτόχρονα, βρίσκει και συνεργάτη, στο πρόσωπο του Steve Yowell, ο οποίος δίνει στο εγχείρημα έναν χαρακτηριστικό τόνο, που ακροβατεί ανάμεσα στο ρεαλισμό και τη φαντασία. Στο πρώτο volume, αν και δεν θα βρούμε τις κορυφαίες στιγμές του ZENITH (αυτές βρίσκονται μάλλον στο Phase 3), ουσιαστικά στήνονται οι βάσεις για την υπόλοιπη ιστορία.

Warp Factor: Το 2013 και μετά από αρκετό καιρό αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Morrison και το 2000AD, για τα δικαιώματα, η ιστορία επανεκδόθηκε ολόκληρη, σε ένα μεγάλο limited edition hardcover, το οποίο και εξαντλήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και βρέθηκε να πωλείται στο ebay σε υψηλότατες τιμές. Η επιτυχία της συγκεκριμένης επανέκδοσης άνοιξε το δρόμο για μια σειρά από πολυτελείς επανεκδόσεις.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1