Top 10 Introduction To 2000AD Stories

Δέκα προτάσεις για μια πρώτη επαφή με την ιστορική ανθολογία
7

The Ballad Of Halo Jones

WriterAlan MooreArtistIan Gibson

Αυτή εδώ είναι μια από τις ιστορίες που συχνά αναφέρονται ως “το καλύτερο comic που δημοσιεύτηκε στις σελίδες του 2000AD”. Ο Alan Moore έχει ήδη αρχίσει να ξεχωρίζει και με τον Ian Gibson αποφασίζουν να κάνουν μια science fiction ιστορία για μια απλή γυναίκα. Χωρίς υπερδυνάμεις, χωρίς όπλα, εστιάζοντας στον 50ο Αιώνα, οποτε και ζει η Halo. Η ιστορία θα εξελισσόταν σε 9 βιβλία, όπου θα βλέπαμε τη Halo σε διαφορετικές φάσεις της ζωής της.

Τα τρία βιβλία που εκδόθηκαν είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Στο πρώτο, συναντάμε την πρωταγωνίστρια σε ένα ιδιαίτερα φουτουριστικό αστικό περιβάλλον και βλέπουμε την επιθυμία της να ξεφύγει. Στο δεύτερο, την βλέπουμε σε ένα διαστημικό ταξίδι, ενώ στο τρίτο, λαμβάνει μέρος σε εναν φουτουριστικό και τρομακτικό πόλεμο. Η ιστορία δεν συνεχίστηκε, λόγω των ενστάσεων που είχε ο Moore για το γεγονός ότι δεν είχαν οι δημιουργοί τα δικαιώματα του χαρακτήρα (κάτι που οδήγησε στην αποχώρηση του από το 2000AD).

Μπορεί το πρώτο βιβλίο να είναι κάπως μπλεγμένο (με την συνήθη πρακτική του Moore να εισάγει τους δικούς του γλωσσικούς ιδιωματισμούς, στην κάθε εποχή που περιγράφει) και δύσκολοδιαβαστο, αλλά, στα επόμενα δύο βιβλία, έχουμε κάποιες από τις καλύτερες και πλέον αξιομνημόνευτες ιστορίες που έχει γράψει ο δημοφιλής συγγραφέας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Warp Factor: Το 2013, είχαμε ένα από αυτά τα internetικά controversies (τα οποία, προσωπικά, μου φαίνονται τραγικά pointless), όταν ο Ian Gibson πούλησε ένα print με τον τίτλο “Topless Halo.” Για αρκετές βδομάδες, ο καθένας έλεγε την άποψη του για το πόσο λάθος ήταν αυτό για τον χαρακτήρα, ή για το αν ήταν η Halo Jones αυτή που βλέπαμε στην εικόνα.

Ο Moore, σε μια συνέντευξή του, είπε πως το τέλος που είχε σκεφτεί για τον χαρακτήρα ήταν να φτάσει σε έναν πλανήτη στο άκρο του σύμπαντος (πέρα από το οποίο δεν υπάρχει χώρος και χρόνος) και η Halo θα μπει στο διαστημόπλοιο της και θα φύγει έξω και από αυτό…

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1