Top 10 Introduction To 2000AD Stories

Δέκα προτάσεις για μια πρώτη επαφή με την ιστορική ανθολογία
5

Nemesis The Warlock: Deviant Edition

WriterPat MillsArtistsKevin O'Neill, Jesus Redondo

Εδώ “κλέβω” κάπως, μια που, για να είμαι ακριβής, αυτή η επανέκδοση δεν αφορά ακριβώς comic που δημοσιεύτηκε στο 2000AD. Η ιστορία του NEMESIS ξεκίνησε να δημοσιεύεται στις σελίδες του 2000AD με το “εξωγήινο” artwork του Kevin O’Neill και το τολμηρό σενάριο του Pat Mills, να παίζει με τα δίπολα Φασισμού/Τάξης και Χάους/Αναρχίας, και να δοκιμάζει της αντοχές του management της IPC, που εξέδιδε το 2000AD εκείνο τον καιρό. Από τη μία, ο δεσποτικός Torquemada, και από την άλλη, ο τρομοκράτης Nemesis, σε ένα ατέλειωτο πόλεμο.

Η σειρά επανεκδόθηκε στην Αμερική από την Eagle Comics, η οποία έχει κάνει μάλλον τις καλύτερες ανατυπώσεις ιστοριών του 2000AD στην “από εκεί” πλευρά του Ατλαντικού. Και επειδή οι Αμερικανοί αναγνώστες ήταν πιο συνηθισμένοι σε έγχρωμα comics, η εκδοτική επέλεξε να χρωματίσει την αρχικά ασπρόμαυρη ιστορία. Το ιδιαίτερο σε αυτή την περίπτωση, ήταν πως έδωσαν στον ίδιο τον Kevin O’Neill τη δυνατότητα να το χρωματίσει. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό και σε αυτή την limited έκδοση συγκεντρώθηκε, για πρώτη φορά, η συγκεκριμένη μορφή της ιστορίας. Για όποιον θέλει, βέβαια, να δει και την ιστορία στην πρώτη της μορφή, μπορεί να τη βρει στο THE COMPLETE NEMESIS THE WARLOCK Vol. 1.

Warp Factor: O Kevin O’Neill δεν αρκέστηκε στο να χρωματίσει την ιστορία του, αλλά έκανε και πολλές μικρές (ή μεγάλες) αλλαγές, ώστε η ιστορία να ταιριάξει στο αμερικανικό format σελίδας (μια που οι σελίδες του 2000AD ειχαν ένα σχήμα πολύ πιο “τετράγωνo” από το γνωστό αμερικανικό).

Ο Pat Mills βάσισε το χαρακτήρα του Torquemada σε δασκάλους του καθολικού σχολείου που πήγαινε.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1