Top 10 Introduction To 2000AD Stories

Δέκα προτάσεις για μια πρώτη επαφή με την ιστορική ανθολογία
4

The Complete Alan Moore Future Shocks

WriterAlan MooreArtistsSteve Dillon, Bryan Talbot, Ian Gibson, Alan Davis, Dave Gibbons, Mike White, John Cooper, Paul Neary, Brendan McCarthy, John Higgins, Garry Leach, Ron Tiner, Jose Casanovas, Eric Bradbury, Jesus Redondo, Robin Smith, Alan Langford, Jim Eldridge, Boluda

Τα FUTURE SHOCKS είναι το format που χρησιμοποίησε το 2000AD ως “testing ground” των νέων του δημιουργών. Μια ολιγοσέλιδη (κάποιες φορές και μονοσέλιδη) ιστορία, με twist ending, που αποτυπώνει τον sci-fi χαρακτήρα του περιοδικού και που δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να αναδείξουν το ταλέντο τους. Είναι, άλλωστε, προφανής η χρησιμότητα μιας one-off ιστορίας, σε μια εβδομαδιαία ανθολογία, όπου ο editor είχε να προγραμματίσει πολλές ιστορίες και που συχνά χρειαζόταν ένα μικρό fill-in. Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, οι δημιουργοί που έδειξαν κάποια από τα πρώτα δείγματα γραφής τους, σε αυτές τις ιστορίες. Ανάμεσα τους, βρίσκονται ο Grant Morrison, o Peter Milligan, ο Neil Gaiman και, βεβαίως, ο Alan Moore.

Δεν έχει σημασία αν συμπαθείτε τον Alan Moore, αν τον θεωρείτε μεγαλοφυΐα, ή αλλοπαρμένο κακοήθη και υπερεκτιμημένο. Εδώ θα βρείτε κάποια από τα καλύτερα sci-fi comics όλων των εποχών, γραμένα από έναν συγγραφέα σε πολύ μεγάλα δημιουργικά κέφια και σχεδιασμένα από κορυφαίους artists (Βryan Talbot, Ian Gibson, Dave Gibbons, Alan Davis, Brendan McCarthy, Steve Dillon, John Higgins, Gary Leach, Paul Neary κ.α.).

Κόσμοι στήνονται και καταλύονται, μέσα σε λίγα panels, και κάθε είδους αφηγηματική σύμβαση είναι έτοιμη να ανατραπεί. Εδώ βλέπουμε κάποιες από τις τεχνικές που ο Moore θα χρησιμοποιήσει αργότερα στο WATCHMEN, απαλλαγμένες από το superhero περίβλημα του τελευταίου. Ένα απαραίτητο ανάγνωσμα, όχι μόνο για τους φίλους του Alan Moore, αλλά και για όποιον θέλει να μάθει πώς μπορεί να στήσει μια ιστορία, όποιον αγαπά την επιστημονική φαντασία, ή όποιον θέλει να καταλάβει τί είναι το 2000AD.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Warp Factor: Ο Abelard Snazz, ο οποίος εμφανίζεται σε κάποιες από τις ιστορίες αυτού του τόμου, είναι ένας από τους ελάχιστους χαρακτήρες που εμφανίστηκε σε περισσότερα από ένα FUTURE SHOCKS.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1