Top 10 Introduction To 2000AD Stories

Δέκα προτάσεις για μια πρώτη επαφή με την ιστορική ανθολογία
3

ABC Warriors: The Mek Files 01

WriterPat MillsArtistsBrett Ewins, Carlos Ezquerra, Dave Gibbons, Brendan McCarthy, Mike McMahon, SMS, Simon Bisley

Ρομπότ που έχουν φτιαχτεί για να αντέχουν atomic, bacterial και chemical πολεμους, άλλοτε πολεμούν τους Volgans και άλλοτε βρίσκονται στο πλευρό του Nemesis Tehe Warlock, οι ABC Warriors έχουν ανθρώπινα ελαττώματα (και ψυχικές διαταραχές). O Pat Mills παίρνει τον Ro-Jaws και τον Hammerstein, τους χαρακτήρες που γνωρίσαμε από το RO-BUSTERS (που είχε ξεκινήσει στο περιοδικό STARLORD) και τους πλαισιώνει με μια σειρά από πολύ ιδιαίτερα ρομπότ, όπως τον σκοπευτή/δολοφόνο Joe Pinnaples, τον Deadlock (ακόλουθο της θρησκείας του Khaos) και τον ψυχοπαθή Blackblood.

Στα χέρια του Mills, οι ABC Warriors θα θέσουν τα θεμέλια του “Millsverse” (του σύμπαντος που συνυπάρχουν όλοι οι χαρακτήρες του Mills) και θα γίνουν ίσως οι πιο προβληματικοί και ανθρώπινοι χαρακτήρες του 2000AD, ενώ μια πλειάδα από artists θα αποδώσουν την εικόνα ενός μακρινού και τρομακτικού μέλλοντος. Στην τελευταία επική ιστορία που βρίσκεται στο MEK FILES 01, με τίτλο “The Black Hole”, κάνει πρεμιέρα και ο νεαρός Simon Bisley, με ασπρόμαυρο artwork που κόβει την ανάσα.

Warp Factor: Oi Ro-Jaws και Hammerstein χρωστάνε τα ονόματα τους στο ζευγάρι μουσικοσυνθετών Rodgers and Hammerstein και είχαν πρωτοεμφανιστεί στο περιοδικό STARLORD. Μεταφέρθηκαν στο 2000AD και αποτέλεσαν τη βάση για τους A.B.C. WARRIORS (οι οποίοι ήταν, ως concept, το SEVEN SAMURAI αλλά με robots).

Η σειρά δεν στέριωνε λόγω των αντιπαραθέσεων του Pat Mills με τους εκάστοτε editors (με αφορμή, συνήθως, τον σχεδιαστή). Έτσι, στο δεύτερο μέρος του “The Black Hole”, τον Simon Bisley διαδέχτηκε ο SMS (ωραίο όνομα, τοτε, αλλά εντελώς άκυρο πια), ο οποίος πλέον υπογράφει ως Smuzz.

#10 #9 #8 #7 #6 #5 #4 #3 #2 #1