Champions #1

Διασκεδαστικό teen drama-humor
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Champions #1

WriterMark WaidArtistHumberto RamosPublisherMarvel Comics

Στο ξεκίνημα του νέου Marvel Now!, η εκδοτική προσφέρει μια ακόμα σειρά με νέους έφηβους υπερήρωες που προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο. Αυτό που χαρακτηρίζει, όμως, τη νέα αυτή υπερόμαδα και την κάνει να διαφέρει από όλες τις προηγούμενες, είναι ο λόγος και ο τρόπος που δημιουργούνται.

Οι Waid και Ramos, με κεντρικό πυρήνα την δυναμική των Ms Marvel, Miles Morales και Nova, (οι οποίοι, παρεμπιπτόντως, ήταν ό,τι καλύτερο προσέφερε το run του Waid στους AVENGERS), προχωρούν μέσα από ένα χορταστικό πρώτο τεύχος 30 σελίδων, και συνθέτουν την ομάδα με χρήση ενός εφευρετικού και, συνάμα, φυσικού τρόπου. Δεν χρησησιμοποιούν ως αφορμή κάποια παγκόσμια απειλή, αλλά τη φιλία των μελών, μέσω των social media, ως το Μέσο που τους συνδέει, οδηγώντας τους παράλληλα στην πρώτη τους μάχη.

Οι τρεις χαρακτήρες, βλέποντας τους προκατόχους τους να αλληλοτρόγωνται συνεχώς, αποφασίζουν να επιτύχουν εκεί που αυτοί απέτυχαν και να γίνουν η αλλαγή που θέλουν να δουν στον κόσμο, διορθώνοντας τα λάθη των προηγούμενων. Να επαναφέρουν το status quo του υπερήρωα σε αυτό που ήταν και θα έπρεπε να είναι.

Με τον Ramos να παραδίδει μια από τις καλύτερες δουλειές του, η νέα σειρά φαινεται να προσφέρει διασκεδαστικό teen drama-humor, παράλληλα με αρκετή δράση, και αν το πρώτο τεύχος είναι δείγμα του τι θα ακολουθήσει, η σειρά αναμένεται να είναι από τις πιο δυνατές κυκλοφορίες του Marvel Now!. Όμως, και στο πρώτο τεύχος του ALL-NEW ALL-DIFFERENT AVENGERS του Waid, είχα την ίδια άποψη, αλλά η συνέχεια ήταν αρκετά απογοητευτική.